Lozničani više ne čekaju u Domu zdravlja

Dobrom organizacijom, zakazivanjem pregleda telefonom kod izabranih lekara, radom dve laboratorije, u sedištu ustanove i u Službi za medicinu rada na Gradilištu, rukovodstvo Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" na čelu sa dr Brankom Krasavac, maksimalno je skratilo sve vrste čekanja.

Srbija 21.04.2016 | 13:40
Lozničani više ne čekaju u Domu zdravlja

Vreme kada su pacijenti iscrpljujuće čekali na usluge, oterano je u istoriju. Za teže pacijente specijalizovane ekipe ustanove odlaze kući, pružajući im neophodne zdravstvene usluge. Vozila i ekipe Doma zdravlja opremljene po najvišim evropskim standardima, u najkraćem vremenu, stižu i do najudaljenijih delova lozničkog kraja.

Ova ustanova je od pre nekoliko godina "pod kapom" lokalne samouprave. Rukovodstvo grada, predvođeno gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, kako kaže dr Krasavac, "pokazuje i razumevanje, i podršku zaposlenim, i lepe reči za sve što valjano čine u interesu bolje primarne zdravstvene zaštite sugrađana".

"I kadrovski, i organizaciono, i tehnološki, i po medicinskoj opremi i sredstvima kadri smo da odgovorimo na najveće izazove, ali i više od toga", kaže dr Krasavac.

"Nedavno smo jedan od najboljih saniteta dali na korišćenje Opštoj bolnici koja kuburi sa vozilima, a ima velike obaveze prema pacijentima, ne samo našeg kraja, već i ljubovijskog, malozvorničkog. U vreme kad je bio u kvaru centralni sterilizator u bolnici, koji koriste hiruške grane, danonoćno smo radili sterilizaciju za njih, što je za nas i stvar lekarske etike i ljudskog i sugrađanskog osećaja."

BN TV (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar