Суд БиХ: Боснићу у посјету може само вјенчана жена

Уставни суд БиХ одбацио је апелацију вехабијског вође у БиХ Хусеина Билала Боснића, који се жалио на одлуку Суда БиХ, јер је дозволио да га у притвору посећује само жена са којом је у браку по цивилном праву, а не и остале три с којима је венчан по шеријатском праву.

Босна и Херцеговина 21.04.2016 | 13:15
Суд БиХ: Боснићу у посјету може само вјенчана жена

Регистрар Уставног суда Звонко Мијан каже да је тај суд заузео став да нема повреде права Боснића на поштовање приватног и породичног живота, јер су члановима уже породице, законитој супрузи и деци рођеној у браку и ван брака, те адвокату, омогућене посете у притворској јединици.

" Боснић има више деце са више жена од којих је само са једном у браку. Суд БиХ дозволио је посете свој деци и само тој жени. Он се жалио на ту одлуку мислећи да му је повређено право на породични живот", рекао је Миљан.

У образложењу одлуке стоји да забрана да апеланта посећују мајке његове деце с којима је венчан према правилима исламског права не покреће питање кршења права на породични живот, јер Породични закон не познаје нити признаје такве везе. Боснић са четири жене има 17 деце.

Суд БиХ га је у новембру прошле године првостепеном пресудом осудио на седам година затвора због јавног подстицања на терористичке активности и врбовања држављана БиХ за одласке на ратишта у Сирији и Ираку, где су се борили на страни Исламске државе, пренели су босански медији.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

православац

21.04.2016 11:58

Не сикирај се Боснићу ево ка...у их ја за џабе ако нешто ваљају .

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУДИЈА

21.04.2016 12:16

НИСИ У ПРАВУ ЗВОНКО, ТРЕБА У ПОСЈЕТУ ДА ИДУ СВЕ ТРИ ЖЕНЕ АЛИ НЕ У ИСТО ВРИЈЕМЕ. 48 САТИ ИЗМЕЂУ ПОСЈЕТА КАКО БИ СЕ ОЧУВАЛО ЗДРАВЉЕ ПРИТВОРЕНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

21.04.2016 14:00

Сваки дан све висе ниндзи у бих црни бели зелени итд/////

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како ини зиве

21.04.2016 22:43

Локални зиваљ вели да не знају ни пут до његове куце. На питање од цега зиве јер обицни људи се довијају да презиве казу да им Алах доноси нафаку. Мислим да систем води теску битку. Ове три су изапраног мозга и сире ноге само њему макар знале како реце Кристијан у Фарми да Га је само отресао од зене коју је јахао прије. Сад овој винцаној свануло. Хтио или не мозе само њу средјивати. Могуце је да је оне три у љубомори налупају. Заниндјило се у Босни па дјеца родјена у иностранству гледају их као лудаке и неце назад нити под какву цијену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

21.04.2016 23:41

Ет сад дјеца неце ради Ниндји назад??? Па та дјеца у Еуропи виде дневно хиљаде Ниндји. Мозда дјеца неце ради родитеља????

Name

Науци се писати!

22.04.2016 05:34

Престани гледати телевизор, знас, постоји свијет и без телевизора!

Name

роцкy

22.04.2016 11:34

Јбг, ова легална најлошија треба

ОДГОВОРИТЕ