Видео, најава - ЕЛ: Звезда у "немогућој мисији" у Москви!

Кошаркаши Црвене звезде од 19 сати играју са ЦСКА у Москви у првом мечу плеј-офа Евролиге.

Кошарка 12.04.2016 | 13:00
Видео, најава - ЕЛ: Звезда у "немогућој мисији" у Москви!

Московљани су велики фаворити, пошто су ове сезоне у елитном такмичењу изгубили само једном код куће – још у првој фази од Уникахе. Од тог дуела ’Армејци’ су на свакој наредној утакмици на свом терену дали барем 90 поена, а на седам од последњих осам мечева код куће славили су двоцифреном разликом.

Ипак, то не значи да ће руски тим потценити црвено-беле.

“Знамо какав су они ривал – млада су и атлеткса екипа која игра са много енергије и ентузијазма, а уз то су и растерећени јер немају шта да изгубе. Не бих сада да у детаље, али знамо који је њихов стил игре. Размишљамо само о првом мечу, треба да будемо сталожени, да верујемо у себе и да будемо мотивисани“, рекао је тренер ЦСКА Димитрис Итудис и додао:

“Наши навијачи у континутету показују да могу да буду наш шести играч, па их и сада позивам да дођу и помогну нам“.

Звезда неће моћи да рачуна на Марка Гудурића, али и Московљани имају кадровских проблема, пошто због повреда неће играти Џоел Фриланд и Виктор Хрјапа.

Њихов изостанак из рекета покушаће да надоместе Хајнс и Воронцевић, а уз ударни дуо Теодосић-Де Коло, ЦСКА има још неколико играча који у сваком тренутку могу да допринесу на различине начине – Курбанов је први скакач екипе, затим Ерон Џексон, Николс, Хигинс, Фридзон...

"Кроз задовољство можемо да се сетимо како смо дошли до овога кроз 26 мечева. Идемо у госте тиму који је у доброј позицији, сваке године има амбицију да постане првак Европе, а и ове играју одлично. Наше је да одиграмо на најбољем могућем нивоу, да пружимо све од себе и видимо шта нам то донети", каже тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Иако је Звезда јача на домаћем терену, црвено-бели су неке од најважнијих тријумфа ове сезоне забележили на страни – против Бајерна, а затим и у Топ 16 фази над Панатинаикосом и Уникахом.

Само једном у претходних 13 година ЦСКА се није пласирао на фајнал-фор и јасно је колики изазов чека Звезду.

Евролига, плеј-оф, прве утакмице:

уторак:
19.00 ЦСКА – Црвена звезда
19.45 Фенербахче – Реал Мадрид

среда:
19.00 Локомотива Кубањ – Барселона
20.45 Лаборал Куча – Панатинаикос

Коментари / 0

Оставите коментар