Video, najava - EL: Zvezda u "nemogućoj misiji" u Moskvi!

Košarkaši Crvene zvezde od 19 sati igraju sa CSKA u Moskvi u prvom meču plej-ofa Evrolige.

Košarka 12.04.2016 | 13:00
Video, najava - EL: Zvezda u "nemogućoj misiji" u Moskvi!

Moskovljani su veliki favoriti, pošto su ove sezone u elitnom takmičenju izgubili samo jednom kod kuće – još u prvoj fazi od Unikahe. Od tog duela ’Armejci’ su na svakoj narednoj utakmici na svom terenu dali barem 90 poena, a na sedam od poslednjih osam mečeva kod kuće slavili su dvocifrenom razlikom.

Ipak, to ne znači da će ruski tim potceniti crveno-bele.

“Znamo kakav su oni rival – mlada su i atletksa ekipa koja igra sa mnogo energije i entuzijazma, a uz to su i rasterećeni jer nemaju šta da izgube. Ne bih sada da u detalje, ali znamo koji je njihov stil igre. Razmišljamo samo o prvom meču, treba da budemo staloženi, da verujemo u sebe i da budemo motivisani“, rekao je trener CSKA Dimitris Itudis i dodao:

“Naši navijači u kontinutetu pokazuju da mogu da budu naš šesti igrač, pa ih i sada pozivam da dođu i pomognu nam“.

Zvezda neće moći da računa na Marka Gudurića, ali i Moskovljani imaju kadrovskih problema, pošto zbog povreda neće igrati Džoel Friland i Viktor Hrjapa.

Njihov izostanak iz reketa pokušaće da nadomeste Hajns i Voroncević, a uz udarni duo Teodosić-De Kolo, CSKA ima još nekoliko igrača koji u svakom trenutku mogu da doprinesu na različine načine – Kurbanov je prvi skakač ekipe, zatim Eron Džekson, Nikols, Higins, Fridzon...

"Kroz zadovoljstvo možemo da se setimo kako smo došli do ovoga kroz 26 mečeva. Idemo u goste timu koji je u dobroj poziciji, svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope, a i ove igraju odlično. Naše je da odigramo na najboljem mogućem nivou, da pružimo sve od sebe i vidimo šta nam to doneti", kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Iako je Zvezda jača na domaćem terenu, crveno-beli su neke od najvažnijih trijumfa ove sezone zabeležili na strani – protiv Bajerna, a zatim i u Top 16 fazi nad Panatinaikosom i Unikahom.

Samo jednom u prethodnih 13 godina CSKA se nije plasirao na fajnal-for i jasno je koliki izazov čeka Zvezdu.

Evroliga, plej-of, prve utakmice:

utorak:
19.00 CSKA – Crvena zvezda
19.45 Fenerbahče – Real Madrid

sreda:
19.00 Lokomotiva Kubanj – Barselona
20.45 Laboral Kuča – Panatinaikos

Komentari / 0

Ostavite komentar