Прњаворчанин блокирао изградњу ауто-пута

Прњаворчанин Михад Иришкић код свог посједа тракторима и багером блокирао је изградњу дионице ауто-пута која пролази кроз ову општину, тражећи да представници фирме "Ауто-путеви Републике Српске", која је извођач радова ријеше проблем одвода воде која му плави обрадиве парцеле, те да буде обештећен за изузето и поплављено земљиште.

Република Српска 20.04.2016 | 22:53
Прњаворчанин блокирао изградњу ауто-пута

Иришкић каже да се на овај потез одлучио јер са представницима извођача радова није нашао рјешење за проблеме нагомилане у посљедње три године, док из предузећа "Аутопутеви Републике Српске" истичу да је ријеч о неспоразуму чије отклањање ускоро очекују.

"Неколико пута сам ишао на разговоре који су завршени без резултата. На крају су ми поручили да их тужим. Раније су обећали да ће код мог посједа ископати канал за одвод вишка воде, јер свака мало јача киша изазове поплаву. На око 70 дунума обрадивог земљишта већ три године нисмо у стању ништа посијати", каже Иришкић.

Он је истакао да је у поплавама 2014. године штета на фарми била 65.000 КМ, а да ни до данас није обештећен.

"И прије два мјесеца сам имао већу штету на фарми и објектима због поплаве и нико се није удостојио да дође", наводи Иришкић.

Он тврди да му је извођач радова на ауто-путу, уз раније одузети дио земљишта без накнаде, јутрос покушао узурпирати још један дио земљишта, због чега се одлучио на блокаду.

Иришкић је категоричан да ће блокада трајати све док неко не одлучи да с њим разговара и док му не буде исплаћена настала штета.

Директор предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић рекао је да очекује да ће проблем настао у Прњавору бити ријешен у наредних неколико дана и да је ријеч о неспоразуму.

"Изражавање незадовољства на овакав начин није право рјешење, јер излазак приватних лица са механизацијом на ауто-пут угрожава безбједност свих учесника у изградњи", каже Топић.

Он је подсјетио да су током изградње ауто-пута регистровани бројни проблеми али да људи на терену имају разумијевања и да се све рјешава договором.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

20.04.2016 21:10

Приватно земљиште се неможе од њезиног власника одузети без правилне надокнаде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

21.04.2016 00:51

Каква спрдацина,отимају људима земљу.

ОДГОВОРИТЕ