"Крајина осигурање" послује незаконито!

Турбуленције у бањалучком ''Крајина осигурању''. Агенција за осигурање Републике Српске извршила је контролу пословања овог друштва.

Република Српска 20.04.2016 | 22:00
"Крајина осигурање" послује незаконито!

БН телевизија је у посједу документа у којем су побројане све нерегуларности. Смјена директора, отпуштање радника, спорне трансакције, само су неке од ставки које говоре о проблемима у овом осигуравајућем друштву.

Како нам је потврђено, јуче је смјењен директор Бакир Пекушић. На телефонске позиве данас није одговарао, а на челу "Крајина осигурања" је био само мјесец и по дана.

О разлозима његове смјене нико не жели да говори. На његово мјесто данас је дошао Ведран Шпирић. Ни нови директор није имао времена за изјаве јер му је данас први радни дан.

Шта је тачно утврдила контрола – нису могли да открију. Све правдају пословном тајном.

Рјешењем које је издала Агенција наложено је ''Крајина осигурању'' да суспендује одредбе Статута у дијелу у којем се предсједнику и члановима Управног одбора дају незаконита овлашћења.

Забрањено је предсједнику УО и власнику 25 одсто акција, Навину Агарвалу, да располаже новцем на банковним рачунима ''Крајина осигурања''.

У ванредној контроли утврђено је да је амерички бизнисмен индијског поријекла, 6 милиона марака колико је уплатио за куповину акција, пребацио незаконито на своја два предузећа регистрована у Бањалуци.

Навин Агарвал је крајем прошле године докапитализацијом ''Крајина осигурања'' вриједном 6, 9 милиона марака постао већински власник овог друштва у којем је до тада већински удио имао Акцијски фонд Републике Српске.

Радници не смију пред камеру, али кажу да се у ''Крајина осигурању'' више не зна ко пије а ко плаћа.

Нови власник је одмах по доласку смјенио тадашњу директорицу Милу Громилић која данас није жељела да даје изјаве. Баш као ни неколико радника који су добили отказе, а важили су за најбоље агенте.

За понашање сада већ бившег директора Бакира Пекушића нису штедјели на критикама. Кажу, чекају расплет ситуације и мартовску плату.

(БН Телевизија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Слобо

20.04.2016 20:10

ЦИЉ НАВЕЕНА АГГАРWАЛ ЈЕ ДА ИЗВУЧЕ 6.9 МИЛ.КМ КОЛИКО ЈЕ УЛОЖИО У КРАЈИНА ОСИГУРАЊЕ И НЕЋЕ БИРАТИ СРЕДСТВА ДА ТО ОСТВАРИ. БАКИР ПЕКУШИЋ СЕ УСПРОТИВИО У СПРОВОЂЕЊУ НЕКЕ НАВЕЕНОВЕ ЛУДЕ НЕЗАКОНИТЕ ИДЕЈЕ, ЈЕР ДИРЕКТОР ОДГОВАРА ЗА ЗАКОНИТОСТ РАДА ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА. НАЋИ ЋЕ НАВЕЕН ВЕЋ НЕКОГ ЈАДНИКА ЗА ПОЗИЦИЈУ ДИРЕКТОРА КОЈИ ЋЕ ИЗВРШАВАТИ СВЕ ЊЕГОВЕ НАЛОГЕ И ПОТПИСИВАТИ СВЕ ШТО МУ ОВАЈ КАЖЕ. ИНСПЕКТОРИ ЗА ПРИВРЕДНИ КРИМИНАЛ ТРЕБА ДА ОТВОРЕ КАНЦЕЛАРИЈУ У ЗГРАДИ КРАЈИНА ОСИГУРАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

20.04.2016 20:28

Агенција за осигурање у сарадњи са инспекторима за привредни криминал МУП-а морају свакодневно пратитити финансијске трансакције које обавља Крајина осигурање, јер је Индијац испољио јасне намјере да извуче што прије уложених 6,9 милиона КМ и да заграби још и оно резерви што је остало послије 8-годишње клептоманије Миле Громилић, а потом на први лет за Чикаго. Али упоредо треба Милу Громилић привести пред лице правде, јер је она својом пљачком и шпекулантским вођењем фирме ово стање и проузроковала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Славиша Ковачевић?

20.04.2016 20:40

За турбуленције у Крајина осаигурању морају одговарати Мила Громилић, Славиша Ковачевић- предсједник Управног одбора именован испред СНСД-а и Индијац за тренутна дешавања. Славишу Ковачевића данашњег функционера СДС_а нико не спомиње у вези пропасти Крајине, а он за стан у Београду поклони пословни простор Крајине од 200 квадрата у Господској улици у Бања Луци и ником ништа. Е неће моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крајина

21.04.2016 05:56

А господин Дјекиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микан

21.04.2016 10:01

Осигуравајућа друштва из Републике Српске моле Навеена Агарwалла да за директора Крајина осигурања именује Милу Громилић, јер ће му она бити од навеће користи да брзо оствари свој циљ и извуче паре. Она у таквим пословима има завидно искуство. Тако ће се окончати и вишегодишња серија звана Крајина осигурање, јер ће га њих двоје докрајчити за 2-3 мјесеца, а нама помоћи у елиминацији једног нездравог конкурента.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сипка

23.04.2016 15:35

За све је крив и одговоран Сипка Драгутин

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

23.04.2016 15:53

Коментари не засузују пазњу јер је глупо било ста коментарисати.