Обрадовић: Меч против Британаца биће спектакл!

Богдан Обрадовић, селектор Србије, одушевљен је што ће баш тениска од свих српских репрезентација прва заиграти на реновираном Ташмајдану.

Тенис 23.04.2016 | 08:20
Обрадовић: Меч против Британаца биће спектакл!

Српски тенисери ће од 15. до 17. јула на шљаци на Ташу угостити репрезентацију Велике Британије у четвртфиналу Дејвис купа.

- Мене лично за Ташмајдан везују прелепе успомене јер сам баш тамо учио да клизам. И драго ми је што се стадион коначно реновирао, да има ново рухо и да ћемо ми имати ту част да први од свих спортиста заиграмо на њему. Ташмајдан носи тај чаробан дух Београда, многи познати спортисти су баш на том стадиону започели успешне каријере - каже за “Блиц” Богдан Обрадовић.

Репрезентативци су изабрали шљаку за подлогу.

- Да се разумемо, биће подједнако тешко и за нас и за њих јер знамо да се меч игра непосредно после Вимблдона. Али мислим да смо ми одабиром ове подлоге показали максималну одлучност да у најтежим условима славимо. Поред подлоге, играчи ће морати да се навикну на високу температуру. Изабрали смо тежи начин да дођемо до тријумфа - истиче селектор.

Дуел између Новака Ђоковића и Ендија Мареја била би права посластица за навијаче.

- То би сигурно био спектакл, али има још доста до тада. Не знамо још саставе тимова, много је далеко да сада причамо о том потенцијалном мечу. Оно што је мени важно је да имам шесторицу-седморицу играча на које могу да рачунам, као и младе снаге попут Крстина, Милојевића, Ђереа који су такође увек спремни да играју. Увек сам на слатким мукама када треба да изаберем четворицу јер знам да су сви увек спремни да играју за Србију, само је битно да буду здрави - рекао је Обрадовић.

Ташмајдан може да прими 6.100 гелдалаца, а селектор очекује пуне трибине.

- Овај меч ће бити интересантан јер се игра на атрактивној локацији, Британци су одличан тим, биће изузетно атрактиван амбијент. Тада ће бити распуст, па можемо да очекујемо и доста деце.

У јулу ће врућина вероватно бити паклена, па ће се мечеви играти после подне.

- Вероватно ће дуели почињати око 16-17 сати, јер није хумано да тенисери од 11 до 17 часова играју. Можда ће се касно завршавати мечеви, али боље и тако него да по јаком сунцу играју и тако ризикују да колабирају на терену - закључује Обрадовић.

Коментари / 0

Оставите коментар