Жене не треба да возе, јер су...

Један верски поглавар из Саудијске Арабије сматра да је забрана женама да возе потпуно оправдана, јер су жене возачи “изложене злу”.

Занимљивости 12.04.2016 | 10:30
Жене не треба да возе, јер су...

Велики муфтија шеик Абдул Азиз бин-Абдулах ал-Шеик сматра да би “опседнути” мушкарци са “слабим духом” могли нашкодити женама возачима.

Иако у Саудијској Арабији женама није законом забрањено да возе, у пракси нема дама за воланом, из простог разлога што не могу да добију возачке дозволе.

Изузетака има, углавном у руралним областима, где жене морају да возе ради функционисања породице.

Верски вођа говорио је на једној саудијској телевизији и рекао да је још један разлог због ког није пожељно да жене управљају аутомобилом тај што “њихове породице неће знати где се оне налазе”.

Прошле године је Луџаин ал-Хатхул затворена на 10 недеља, јер је срушила табу и возила аутомобил од Уједињених Арапских Емирата до границе са Саудијском Арабијом.

Прошле године је саудијски историчар Салих ал-Садун изазвао контроверзе покушавши да оправда забрану тврдњом да би “жене могле бити силоване”, ако им се успут поквари аутомобил.

Велики муфтија који је овог пута стао у одбрану обичаја, раније је забранио шах муслиманима, јер представља “губитак времена” и “подстиче на коцкање”.

Извор: ДАИЛY МАИЛ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

12.04.2016 14:19

Забраните опсједнутим мушкарцима са слабим духом да излазе на улице!

ОДГОВОРИТЕ