Кина тестирала нову балистичку ракету

Кина је тестирала најновију интерконтиненталну балистичку ракету ДФ–41, са бојевом главом, објавио је лист "Вашингтон фри бејкон".

Свијет 19.04.2016 | 22:54
Кина тестирала нову балистичку ракету

Амерички шпијунски сателити и радари забележила су лет две бојеве главе са индивидуалним навођењем, које су се одвојиле од носача. Представници Пентагона нису саопштили када је изведено лансирање ракете.

Раније тестирање те ракете извођено је са полигона Уџај, у централној кинеској провинцији Шанси.

Последње тестирање ДФ–41 је било у децембру прошле године. Лансирање је изведено са покретног војног железничког ракетног комплекса, пренео је Спутник.

Према подацима америчке обавештајне службе, ракета има домет већи од 10.000 километара и може да погоди било коју мету у Сједињеним Америчким Државама.

Она би могла бити ојачана са 10 нуклеарних бојевих глава индивидуалног навођења. Вашингтонски лист наводи да је још једно у низу лансирање ДФ–41 изведено у позадини растуће напетости између Кине и САД у подручју Јужног кинеског мора.

(Фонет)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цар'

20.04.2016 07:55

АМЕРИ'РАЗУМЕТЕ КЛИМЕ!!ДА НАЈДЕНА ПАТРУЉА НИЈЕ ГОРЕЛА ВЕЧНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.04.2016 08:58

Е сада сте ви као на тацни и од Руса и од Кинеза. Не знам у којој је фази С. Кореја али увјерен сам да су и њој помогли. Значи порука за амере гласи; збогом слатки снови, здраво ноћне море.

ОДГОВОРИТЕ