Kina testirala novu balističku raketu

Kina je testirala najnoviju interkontinentalnu balističku raketu DF–41, sa bojevom glavom, objavio je list "Vašington fri bejkon".

Svijet 19.04.2016 | 22:54
Kina testirala novu balističku raketu

Američki špijunski sateliti i radari zabeležila su let dve bojeve glave sa individualnim navođenjem, koje su se odvojile od nosača. Predstavnici Pentagona nisu saopštili kada je izvedeno lansiranje rakete.

Ranije testiranje te rakete izvođeno je sa poligona Udžaj, u centralnoj kineskoj provinciji Šansi.

Poslednje testiranje DF–41 je bilo u decembru prošle godine. Lansiranje je izvedeno sa pokretnog vojnog železničkog raketnog kompleksa, preneo je Sputnik.

Prema podacima američke obaveštajne službe, raketa ima domet veći od 10.000 kilometara i može da pogodi bilo koju metu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ona bi mogla biti ojačana sa 10 nuklearnih bojevih glava individualnog navođenja. Vašingtonski list navodi da je još jedno u nizu lansiranje DF–41 izvedeno u pozadini rastuće napetosti između Kine i SAD u području Južnog kineskog mora.

(Fonet)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

car'

20.04.2016 07:55

AMERI'RAZUMETE KLIME!!DA NAJDENA PATRULJA NIJE GORELA VEČNO.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

20.04.2016 08:58

E sada ste vi kao na tacni i od Rusa i od Kineza. Ne znam u kojoj je fazi S. Koreja ali uvjeren sam da su i njoj pomogli. Znači poruka za amere glasi; zbogom slatki snovi, zdravo noćne more.

ODGOVORITE