Спољни играчи ремете сиријске преговоре

Одређени спољни играчи покушавају да поремете сиријске мировне преговоре, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров, пренијеле су руске новинске агенције.

Свијет 19.04.2016 | 22:15
Спољни играчи ремете сиријске преговоре

"Постоје неки спољни играчи који сањају да сруше сиријску Владу силом, те покушавају све могуће, укључујући и угрожавање преговора у Женеви", рекао је Лавров на конференцији за новинаре послије састанка са француским министром спољних послова Жан Марк Ејром у Москви.

"Вјерујем да су Француска и САД категорично против таквих покушаја", истакао је Лавров.

УН нису прогласиле прекид сиријских мировних преговора и САД и даље види "пут напријед", који укључује политичку транзицију у којој би сиријски предсједник Башар Ал Асад отишао са власти, саопштено је данас из Бијеле куће.

Сиријска опозиција, која ужива подршку Запада, одлучила је јуче да направи паузу у мировним разговорима и саопштила да сиријске власти нису озбиљне у намјери да се оствари напредак у политичком процесу који има подршку УН.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кики

20.04.2016 01:05

Асад је глупан,умјесто да се сад извуце зиве главе,препусти то народима у Сирији , он це радије умрјети. А пун ко брод,идиот.

ОДГОВОРИТЕ