Spoljni igrači remete sirijske pregovore

Određeni spoljni igrači pokušavaju da poremete sirijske mirovne pregovore, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenijele su ruske novinske agencije.

Svijet 19.04.2016 | 22:15
Spoljni igrači remete sirijske pregovore

"Postoje neki spoljni igrači koji sanjaju da sruše sirijsku Vladu silom, te pokušavaju sve moguće, uključujući i ugrožavanje pregovora u Ženevi", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare poslije sastanka sa francuskim ministrom spoljnih poslova Žan Mark Ejrom u Moskvi.

"Vjerujem da su Francuska i SAD kategorično protiv takvih pokušaja", istakao je Lavrov.

UN nisu proglasile prekid sirijskih mirovnih pregovora i SAD i dalje vidi "put naprijed", koji uključuje političku tranziciju u kojoj bi sirijski predsjednik Bašar Al Asad otišao sa vlasti, saopšteno je danas iz Bijele kuće.

Sirijska opozicija, koja uživa podršku Zapada, odlučila je juče da napravi pauzu u mirovnim razgovorima i saopštila da sirijske vlasti nisu ozbiljne u namjeri da se ostvari napredak u političkom procesu koji ima podršku UN.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kiki

20.04.2016 01:05

Asad je glupan,umjesto da se sad izvuce zive glave,prepusti to narodima u Siriji , on ce radije umrjeti. A pun ko brod,idiot.

ODGOVORITE