Симоновић: Тео, мајсторе, освоји Евролигу!

Крило Звезде о наступу црвено-белих међу најјачима, свом капитену из репрезентације и наредним обавезама.

Кошарка 21.04.2016 | 20:20
Симоновић: Тео, мајсторе, освоји Евролигу!

Четири минута пре краја великог меча у Комбанк арени, Марко Симоновић погодио је тројку за 60:65, којом је Звездин напад на вођство ЦСКА добио додатну жестину.

Бука на трибинама постала је још већа, као и нада навијача да би црвено-бели могли да изненаде, преокрену и победе. Ипак, "армејци" су у одлучујућим моментима одговорили на налет домаћина и зауставили га на поену разлике (66:67).

Никита Курбанов погодио је тројку за нових "плус 4" (66:70), Кори Хигинс додао је још једну за "плус пет" (68:73), а Нандо Де Коло још једну, за преломних "плус 8" (68:76). У том, претпоследњем минуту, сви у хали постали су свесни да ће ЦСКА остати непобеђен и да ће у три меча изборити пласман.

Симоновић није после меча крио задовољство, упркос поразу. Игра коју су црвено-бели приказали у овој серији награђена је и навијањем на бис и дугим аплаузом.

"Могу да кажем да смо презадовољни зато што смо показали да можемо да се носимо са једним од најјачих тимова и најтежим ривалом који је могао да нас сачека у овој фази", рекао је искусни крилни кошаркаш после утакмице.

Потом је посебно истакао значај који ће и четвртфинална серија и комплетна евролигашка 2015/16 имати за младе играче црвено-белих.

"Њима ће посебно значити, за њихове каријере, да би овако видели да могу да играју на највишем нивоу. Остварили смо одличан резултат за све нас и сигурно ћемо бити пуни самопоуздања за све што долази. Када је у питању ЦСКА, мислим да је и у понедељак разјашњено о каквом се тиму ради"

Упитан за коментар игре Милоша Теодосића у све три утакмице, кратко је поручио, уз осмех:

"Тео је мајстор. То је довољно речи. Феноменалан је играч, свака му чест и желим му да освоји Евролигу ове године. Наравно, желим му успех, ако и свим нашим представницима у завршници такмичења. Да сви оду што даље"

Пред Звездом је период за одмор, освежавање и припрему за финалну серију АБА лиге против Мега Лекса. Симоновић је и пре одласка из Комбанк арене усмерио пажњу ка тој утакмици.

"Што се нас тиче, слика је прилично јасна. Направили смо у Евролиги феноменалан резултат, у оваквој конкуренцији и у оваквом систему такмичења, а сада се окрећемо АБА лиги и финалу, које нам је приоритет. Позивам и навијаче, који су нам и против ЦСКА пружили феноменалну подршку, да буду уз нас и против Меге и да заједно 'изнесемо' ту серију", подвукао је Симоновић.

Коментари / 0

Оставите коментар