Simonović: Teo, majstore, osvoji Evroligu!

Krilo Zvezde o nastupu crveno-belih među najjačima, svom kapitenu iz reprezentacije i narednim obavezama.

Košarka 21.04.2016 | 20:20
Simonović: Teo, majstore, osvoji Evroligu!

Četiri minuta pre kraja velikog meča u Kombank areni, Marko Simonović pogodio je trojku za 60:65, kojom je Zvezdin napad na vođstvo CSKA dobio dodatnu žestinu.

Buka na tribinama postala je još veća, kao i nada navijača da bi crveno-beli mogli da iznenade, preokrenu i pobede. Ipak, "armejci" su u odlučujućim momentima odgovorili na nalet domaćina i zaustavili ga na poenu razlike (66:67).

Nikita Kurbanov pogodio je trojku za novih "plus 4" (66:70), Kori Higins dodao je još jednu za "plus pet" (68:73), a Nando De Kolo još jednu, za prelomnih "plus 8" (68:76). U tom, pretposlednjem minutu, svi u hali postali su svesni da će CSKA ostati nepobeđen i da će u tri meča izboriti plasman.

Simonović nije posle meča krio zadovoljstvo, uprkos porazu. Igra koju su crveno-beli prikazali u ovoj seriji nagrađena je i navijanjem na bis i dugim aplauzom.

"Mogu da kažem da smo prezadovoljni zato što smo pokazali da možemo da se nosimo sa jednim od najjačih timova i najtežim rivalom koji je mogao da nas sačeka u ovoj fazi", rekao je iskusni krilni košarkaš posle utakmice.

Potom je posebno istakao značaj koji će i četvrtfinalna serija i kompletna evroligaška 2015/16 imati za mlade igrače crveno-belih.

"Njima će posebno značiti, za njihove karijere, da bi ovako videli da mogu da igraju na najvišem nivou. Ostvarili smo odličan rezultat za sve nas i sigurno ćemo biti puni samopouzdanja za sve što dolazi. Kada je u pitanju CSKA, mislim da je i u ponedeljak razjašnjeno o kakvom se timu radi"

Upitan za komentar igre Miloša Teodosića u sve tri utakmice, kratko je poručio, uz osmeh:

"Teo je majstor. To je dovoljno reči. Fenomenalan je igrač, svaka mu čest i želim mu da osvoji Evroligu ove godine. Naravno, želim mu uspeh, ako i svim našim predstavnicima u završnici takmičenja. Da svi odu što dalje"

Pred Zvezdom je period za odmor, osvežavanje i pripremu za finalnu seriju ABA lige protiv Mega Leksa. Simonović je i pre odlaska iz Kombank arene usmerio pažnju ka toj utakmici.

"Što se nas tiče, slika je prilično jasna. Napravili smo u Evroligi fenomenalan rezultat, u ovakvoj konkurenciji i u ovakvom sistemu takmičenja, a sada se okrećemo ABA ligi i finalu, koje nam je prioritet. Pozivam i navijače, koji su nam i protiv CSKA pružili fenomenalnu podršku, da budu uz nas i protiv Mege i da zajedno 'iznesemo' tu seriju", podvukao je Simonović.

Komentari / 0

Ostavite komentar