Оружане снаге БиХ санирају путеве

Инжењеријски батаљон Оружаних снага БиХ из Дервенте наставио је санацију путне инфраструктуре у србачкој општини, дајући тиме допринос отклањању посљедица поплава из 2014. године.

Босна и Херцеговина 19.04.2016 | 18:13
Оружане снаге БиХ санирају путеве

Завршена је изградња подлоге пута од Нове Веси до Лепенице у дужини од седам километара, а сада предстоји посипање шљунком по цијелој дужини, чиме ће ова путна комуникација преко планине Мотајице постати проходна за све врсте саобраћаја, повезујући тиме општине Србац, Прњавор и Дервенту.

Према ријечима начелника општине Драге Ћирића, радови успјешно теку на терену, а за неколико дана инжењерци из Дервенте преселиће на путеве у Ситнешима и Малим Ситнешима, на којима је планирана тотална санација. Укупно је ангажовано 11 тешких машина Оружаних снага Босне и Херцеговине.

„Према споразуму општине и Оружанизх снага, остаје санација и реконструкција преосталих макадамских путева у дијелу Лијевча поља, Ножичком, Селишту, Мартинцу и Жупском Разбоју, а укупна вриједност радова износиће око 600.000 марака“, каже начелник Српца Драго Ћирић.

Он додаје да трошкови општине неће прећи 100.000 марака, јер се ова локална заједница обавезала да осигура само гориво и мазиво, смјештај и исхрану за извођаче радова.

„Да смо ангажовали грађевинске фирме, ови послови коштали би нас вишеструко скупље“, изјавио је Ћирић за наш портал и изразио захвалност припадницима Оружаних снага БиХ за разумјевање и велику помоћ при санацији путне инфраструктуре у овој општини, која је претрпјела велика оштећења од поплаве 2014. године.

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

19.04.2016 16:58

Хајде нека било ста раде и зараде своју плату а не само да лезе по касарној ниста не раде а примају огромне плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

19.04.2016 21:00

То су путеви који направити у 19 вијеку по плану аустроугарске Монархије за време њезиног окупације БиХ. Крајње је зато време да садашње власти путеве прошире и прилагоде за потребе 21 вијека. Само добрим путевима се може стићи у далеки свијет. Добри путеви скраћују време путовања и омогућују бољу повезаност становништва!