Ови Хрвати ће се борити за Рио...

Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Александар Петровић саопштио је шири списак репрезентације која ће наступати на квалификационом олимпијском турниру у Италији.

Кошарка 21.04.2016 | 15:00
Ови Хрвати ће се борити за Рио...

Нови селектор Хрватске Александар Петровић није имао баш много времена да детаљно "прочешља" све кандидате за национални тим, али је упркос свему одредио шири списак кандидата за турнир у Италији на којем ће се борити за место на Олимпијским играма.

На ширем списку налазе се тројица Американаца - Донтеј Драпер, Оливер Лафајет и Џастин Хамилтон, иако ће само један путовати на турнир, док су тројица играча отказала наступ - Анте Томић, Марко Поповић и Марко Томас.

Александар Петровић објаснио је да је Томић отказао највероватније због рођења првог детета, Томас због проблема са повредама, док је Марко Поповић објаснио да је свестан да на заласку каријере његово тело више није у могућности да поднесе напоре.

На списку су Роко Укић (Канту), Рок Стипчевић (Сасари), Оливер Лафајет (Милано), Донтеј Дрејпер (Локомотива Кубањ), Фран Пилепић (Цедевита), Анте Делаш (Задар), Крунослав Симон (Милано), Бојан Богдановић (Бруклин), Марио Хезоња (Орландо), Филип Крушлин (Цибона), Лука Бабић (Цедевита), Лука Божић (Загреб), Дамјан Рудеж (Минесота), Жељко Шакић (Лукоил), Дарио Шарић (Ефес), Драган Бендер (Макаби), Марко Араповић (Цедевита), Дује Дукан (Сакраменто), Леон Радошевић (Бамберг), Миро Билан (Цедевита), Лука Жорић (Цедевита), Дарко Планинић (Лаборал Кућа), Џастин Хамилтон (Валенсија), Ивица Зубац (Мега Лекс), Анте Жижић (Цибона) и Јосип Собин (Фуенлабрада).

Петровић је окупљање тима заказао за 8. јуни, након чега ће селекција током припрема одиграти неколико контролних мечева.

Селектор Хрватске нагласио је да ће за разлику од неких претходних окупљања репрезентације, овога пута бити другачије. Играчи који су имали највеће оптерећење током сезона, пре свих они који наступају у НБА лиги, имаће нешто дужи одмор од осталих, а онда ће у договору са стручним штабом изабрати где ће тренирати до поласка на квалификациони турнир.

У сусрет ће се изаћи и младим играчима који су се пријавили за драфт, попут Анте Жижића.

"Остали играчи ће доћи у солидној форми на почетак припрема. Зато наглашавам још једном да је овај профил припрема специфичан, битно другачији од оних раније, а то је да након летње паузе пролазиш цео кондициони део, а након тога иду техника и тактика. Овога пута неће бити тако. Важна је регенерација, квалитетна припрема за тренинг и одмах тактика", нагласио је Петровић.

Хрватска репрезентација на турниру Торину, који ће бити одрганизован од 4. до 9. јула, играће у групи са домаћином Италијом и Тунисом, док ће у другој групи бити Грчка, Мексико и Иран. Само победник турнира оставриће директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар