Ovi Hrvati će se boriti za Rio...

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović saopštio je širi spisak reprezentacije koja će nastupati na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Italiji.

Košarka 21.04.2016 | 15:00
Ovi Hrvati će se boriti za Rio...

Novi selektor Hrvatske Aleksandar Petrović nije imao baš mnogo vremena da detaljno "pročešlja" sve kandidate za nacionalni tim, ali je uprkos svemu odredio širi spisak kandidata za turnir u Italiji na kojem će se boriti za mesto na Olimpijskim igrama.

Na širem spisku nalaze se trojica Amerikanaca - Dontej Draper, Oliver Lafajet i Džastin Hamilton, iako će samo jedan putovati na turnir, dok su trojica igrača otkazala nastup - Ante Tomić, Marko Popović i Marko Tomas.

Aleksandar Petrović objasnio je da je Tomić otkazao najverovatnije zbog rođenja prvog deteta, Tomas zbog problema sa povredama, dok je Marko Popović objasnio da je svestan da na zalasku karijere njegovo telo više nije u mogućnosti da podnese napore.

Na spisku su Roko Ukić (Kantu), Rok Stipčević (Sasari), Oliver Lafajet (Milano), Dontej Drejper (Lokomotiva Kubanj), Fran Pilepić (Cedevita), Ante Delaš (Zadar), Krunoslav Simon (Milano), Bojan Bogdanović (Bruklin), Mario Hezonja (Orlando), Filip Krušlin (Cibona), Luka Babić (Cedevita), Luka Božić (Zagreb), Damjan Rudež (Minesota), Željko Šakić (Lukoil), Dario Šarić (Efes), Dragan Bender (Makabi), Marko Arapović (Cedevita), Duje Dukan (Sakramento), Leon Radošević (Bamberg), Miro Bilan (Cedevita), Luka Žorić (Cedevita), Darko Planinić (Laboral Kuća), Džastin Hamilton (Valensija), Ivica Zubac (Mega Leks), Ante Žižić (Cibona) i Josip Sobin (Fuenlabrada).

Petrović je okupljanje tima zakazao za 8. juni, nakon čega će selekcija tokom priprema odigrati nekoliko kontrolnih mečeva.

Selektor Hrvatske naglasio je da će za razliku od nekih prethodnih okupljanja reprezentacije, ovoga puta biti drugačije. Igrači koji su imali najveće opterećenje tokom sezona, pre svih oni koji nastupaju u NBA ligi, imaće nešto duži odmor od ostalih, a onda će u dogovoru sa stručnim štabom izabrati gde će trenirati do polaska na kvalifikacioni turnir.

U susret će se izaći i mladim igračima koji su se prijavili za draft, poput Ante Žižića.

"Ostali igrači će doći u solidnoj formi na početak priprema. Zato naglašavam još jednom da je ovaj profil priprema specifičan, bitno drugačiji od onih ranije, a to je da nakon letnje pauze prolaziš ceo kondicioni deo, a nakon toga idu tehnika i taktika. Ovoga puta neće biti tako. Važna je regeneracija, kvalitetna priprema za trening i odmah taktika", naglasio je Petrović.

Hrvatska reprezentacija na turniru Torinu, koji će biti odrganizovan od 4. do 9. jula, igraće u grupi sa domaćinom Italijom i Tunisom, dok će u drugoj grupi biti Grčka, Meksiko i Iran. Samo pobednik turnira ostavriće direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar