Инфантино: ФСС је ефикасан, национални стадион је сљедећи корак!

Председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино рекао је да се уверио у ефикасност Фудбалског савеза Србије.

Фудбал 22.04.2016 | 20:00
Инфантино: ФСС је ефикасан, национални стадион је сљедећи корак!

Инфантино је у интервјуу за национални савез истакао да зна како се ради у Србији и да ће изградња националног стадиона бити следећи корак развоја фудбала у нашој земљи.

ФСС је међу првима дао јавну подршку Инфантину за избор на место председника ФИФА.

„Подршка коју сам добио од ФС Србије много ми је значила, јер сам од самог старта био у прилици да увидим да делимо исту визију и снажну посвећеност ка спорту који волимо. Зато бих још једном желео да се захвалим ФС Србије и председнику, господину Томиславу Караџићу, али и да истакнем да сам као председник ФИФА потпуно привржен сарадњи и раду за свих 209 чланица ФИФА“, рекао је Инфантино за сајт ФСС.

Гостујући у Србији, имао је прилику да се упозна са Спортским центром у Старој Пазови, организацијом и радом ФС Србије.

„Спортски центар Фудбалског савеза Србије је јединствени пројекат који је са свим својим капацитетима омогућио српском фудбалу да се додатно развија на свим нивоима. А развој фудбала је за ФИФА примарна мисија, главни циљ и сваког од чланова светске фудбалске организације. Управо из тог разлога је важно да такви објекти буду саграђени, посебно за младе играче. А што се тиче организације у Фудбалском савезу Србије, могао сам лично да се уверим колико је ефикасна док сам још био у УЕФА“.

Последњи мушки турнир под окриљем ФИФА СП на Новом Зеланду завршен је победом Србије.

„Освајање титуле првака света у фудбалу у било којој категорији, може се једино остварити уз веома напоран рад. Тријумф Србије на Светском првенству за играче до 20 година прошлог лета на Новом Зеленду је резултат сјајног рада Фудбалског савеза Србије са млађим селекцијама. Честитам свима који су у томе учествовали. То је врло охрабрујуће и обећавајујуће за будућност српског фудбала. Жељно ишчекујем да играче из те генерације видим на великој сцени и у сениорској конкуренцији“.

Следећи велики инфраструктурни пројекат је национални стадион, а Инфантино сматра да је то веома битни за даљи развој српског фудбала.

„Као што сам напоменуо, добра инфраструктура је основа за развој фудбала. Изградња националног стадиона може се сматрати следећим кораком ка напретку фудбалске инфраструктуре у Србији, после онога што је већ направљено у Старој Пазови. Модерни стадиони обезбеђују боље услове и у значајној мери доприносе повећању броја гледалаца, посебно међу породицама. То је додатно оруђе за постизање успеха и промоцију фудбала као игре“.

Он је истакао и у ком смеру ће ићи ФИФА под његовим вођством и који су најважнији стратешки циљеви.

„Спровођење реформи које су одобрене на Конгресу ФИФА одржаном 26. фебруара, главни су приоритет. Такође, желим значајно да увећам буџет за развој фудбала у периоду од 2015. до 2018. и то за 517 милиона долара. Хоћу да уместо 900 милиона тај буџет износи милијарду и 417 милиона долара. На тај начин ФИФА би била у позицији да значајно помогне својим чланицама, чак и више него што то сада чини, како би се фудбал даље развијао. Желим да омогућим веће учешће и укљученост различитих фудбалских актера у рад ФИФА. Коначно, хоћу да се ФИФА фокусира на фудбал и да фудбалска заједница буде поносна на ФИФА, закључио је Ђани Инфантино, председник Светске фудбалске федерације (ФИФА)“.

Коментари / 0

Оставите коментар