Полиција привела Мају Николић због лажирања

Фолк певачица Маја Николић саслушана је синоћ у полицији због сумње да је учествовала у лажирању изборне листе Јединствена руска странка.

Србија 12.04.2016 | 10:00
Полиција привела Мају Николић због лажирања

На саслушање би због истог кривичног дела могао бити позван и Никола Јеликић из Републиканске странке.

Николићева је на саслушању рекла да не зна ништа о флсификовању потписа, али је потврдила да је упознала лидера Јединствене руске странке Зорана Марића са Јеликићем, код кога је како је изјавила шеф кабинета.

Према њеним речима, Марић јој је нудио да приступи његовој странци, али пошто није могао да јој обећа посланичку функцију након избора она то није могла да прихвати.

Певачица је навела да је за Марићеве проблеме са прикупљањем потписа чула из телефонског разговора који је водио са неким док је са њом био на састанку. Тада му је понудила да га упозна са Јеликићем који може да му помогне, а са њима двојицом након тога је била и на једном заједничком састанку.

Међутим, како је рекла, том приликом се није причало о фалсификовању и куповини потписа већ само о техничким детаљима око формирања и предаје посланичке листе.

Зоран Марић, лидер Јединствене руске странке, саслушан је прекјуче у полицији због фалсификовања скоро 5.000 потписа грађана за ту листу. Он је на саслушању изјавио да га је фолк певачица Маја Николић спојила са Николом Јеликићем из Републиканске странке. Марић је, такође, казао да је Јеликићу дао 4.500 евра да му обезбеди потписе.

Републичка изборна комисија је објавила да је Јединствена руска странка фалсификовала потписе за изборну листу.

Министарство унутрашњих послова је утврдило да су на 4.834 изјаве бирача отисци овере направљени компјутерским штампачем. Републичка изборна комисија је ипак, у складу са законом мора да предложи тој странци да исправи поменути недостатак, иако је реч о кривичном делу и, како су чланови РИК-а казали „великој срамоти“.

Са друге стране, Маја Николић је казала да је Зорана Марића, лидера Јединствене руске странке, видела само једном у животу.

"Њега сам срела само једном, а упознао нас је мој пословни партнер Зоран Стеванић. Том приликом ми је Марић понудио да будем члан Јединствене руске странке и ја сам то одбила", казала је она и нагласила да нема никакве везе са лажирањем изборне листе.

"Доказаћу да немам везе са тим. Ако ме позову на саслушање, тражићу полиграф", истиче фолк певачица чији лик краси билборде Републиканске странке.

"У Републиканску странку сам ушла као пријатељ, зато што делимо исте политичке ставове. Обављам функцију шефа кабинета директора странке Николе Јеликића", истакла је Николићева и објаснила да се њен лик нашао на билбордима Републиканске странке јер је „јавна личност која има каријеру дугу 24 године“.

Председник РИК-а Дејан Ђурђевић изјавио је јуче да се посао тог тела, условно речено, претворио у посао Тужилаштва за организовани криминал, пре свега због „чудних печата“ Основног суда у Шапцу, за које је МУП установио да су фалсификовани.

(Ало)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кома

12.04.2016 08:20

Јединствена руска..5 пута сам процитао,какве глупости. Стета нису се појавили 90 тих,сад мало касне. Како каже наш прецједник,Додик,ово су њаки политицки побацаји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.04.2016 16:15

Све политичке странке треба забранити јер оне само свађају и дјеле СРБски Народ. Странке одговарају менталитету западног човјека али никако и Православној души која у себи носи осећај саборност, слоге и јединства. Зато умјесто садашње страначког система треба увести сталешке друштвено политички систем са два Дома и Краљем по заслузи који буде ослободио и ујединио СРБске земље Светог Саве које се спомињу у СВЕТОСАВСКОЈ Химни. Будући СРБСКИ КРАЉ треба да надгледа рад СТАЛЕШКИ удружења ради добробити и напретка државе и друштва!

Name

бн

12.04.2016 12:49

Она није вредна да се коментарисе о њој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.04.2016 16:51

Није ни чудо да је основана ова страка. Ови који су сада на власти искорјениће српски народ ако стану још неколико година. Овдје нема нико вриједан гласа. Сви су они у 5 грама. Само се свађају ко ће узети више фотеља.

ОДГОВОРИТЕ