Policija privela Maju Nikolić zbog lažiranja

Folk pevačica Maja Nikolić saslušana je sinoć u policiji zbog sumnje da je učestvovala u lažiranju izborne liste Jedinstvena ruska stranka.

Srbija 12.04.2016 | 10:00
Policija privela Maju Nikolić zbog lažiranja

Na saslušanje bi zbog istog krivičnog dela mogao biti pozvan i Nikola Jelikić iz Republikanske stranke.

Nikolićeva je na saslušanju rekla da ne zna ništa o flsifikovanju potpisa, ali je potvrdila da je upoznala lidera Jedinstvene ruske stranke Zorana Marića sa Jelikićem, kod koga je kako je izjavila šef kabineta.

Prema njenim rečima, Marić joj je nudio da pristupi njegovoj stranci, ali pošto nije mogao da joj obeća poslaničku funkciju nakon izbora ona to nije mogla da prihvati.

Pevačica je navela da je za Marićeve probleme sa prikupljanjem potpisa čula iz telefonskog razgovora koji je vodio sa nekim dok je sa njom bio na sastanku. Tada mu je ponudila da ga upozna sa Jelikićem koji može da mu pomogne, a sa njima dvojicom nakon toga je bila i na jednom zajedničkom sastanku.

Međutim, kako je rekla, tom prilikom se nije pričalo o falsifikovanju i kupovini potpisa već samo o tehničkim detaljima oko formiranja i predaje poslaničke liste.

Zoran Marić, lider Jedinstvene ruske stranke, saslušan je prekjuče u policiji zbog falsifikovanja skoro 5.000 potpisa građana za tu listu. On je na saslušanju izjavio da ga je folk pevačica Maja Nikolić spojila sa Nikolom Jelikićem iz Republikanske stranke. Marić je, takođe, kazao da je Jelikiću dao 4.500 evra da mu obezbedi potpise.

Republička izborna komisija je objavila da je Jedinstvena ruska stranka falsifikovala potpise za izbornu listu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je utvrdilo da su na 4.834 izjave birača otisci overe napravljeni kompjuterskim štampačem. Republička izborna komisija je ipak, u skladu sa zakonom mora da predloži toj stranci da ispravi pomenuti nedostatak, iako je reč o krivičnom delu i, kako su članovi RIK-a kazali „velikoj sramoti“.

Sa druge strane, Maja Nikolić je kazala da je Zorana Marića, lidera Jedinstvene ruske stranke, videla samo jednom u životu.

"Njega sam srela samo jednom, a upoznao nas je moj poslovni partner Zoran Stevanić. Tom prilikom mi je Marić ponudio da budem član Jedinstvene ruske stranke i ja sam to odbila", kazala je ona i naglasila da nema nikakve veze sa lažiranjem izborne liste.

"Dokazaću da nemam veze sa tim. Ako me pozovu na saslušanje, tražiću poligraf", ističe folk pevačica čiji lik krasi bilborde Republikanske stranke.

"U Republikansku stranku sam ušla kao prijatelj, zato što delimo iste političke stavove. Obavljam funkciju šefa kabineta direktora stranke Nikole Jelikića", istakla je Nikolićeva i objasnila da se njen lik našao na bilbordima Republikanske stranke jer je „javna ličnost koja ima karijeru dugu 24 godine“.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević izjavio je juče da se posao tog tela, uslovno rečeno, pretvorio u posao Tužilaštva za organizovani kriminal, pre svega zbog „čudnih pečata“ Osnovnog suda u Šapcu, za koje je MUP ustanovio da su falsifikovani.

(Alo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Koma

12.04.2016 10:20

Jedinstvena ruska..5 puta sam procitao,kakve gluposti. Steta nisu se pojavili 90 tih,sad malo kasne. Kako kaže naš precjednik,Dodik,ovo su njaki politicki pobacaji.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

12.04.2016 18:15

Све политичке странке треба забранити јер оне само свађају и дјеле СРБски Народ. Странке одговарају менталитету западног човјека али никако и Православној души која у себи носи осећај саборност, слоге и јединства. Зато умјесто садашње страначког система треба увести сталешке друштвено политички систем са два Дома и Краљем по заслузи који буде ослободио и ујединио СРБске земље Светог Саве које се спомињу у СВЕТОСАВСКОЈ Химни. Будући СРБСКИ КРАЉ треба да надгледа рад СТАЛЕШКИ удружења ради добробити и напретка државе и друштва!

Name

bn

12.04.2016 14:49

Ona nije vredna da se komentarise o njoj...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.04.2016 18:51

Nije ni čudo da je osnovana ova straka. Ovi koji su sada na vlasti iskorjeniće srpski narod ako stanu još nekoliko godina. Ovdje nema niko vrijedan glasa. Svi su oni u 5 grama. Samo se svađaju ko će uzeti više fotelja.

ODGOVORITE