Јоца Амстердам тражи 60 милиона од Србије

Сретен Јоцић тужи Србију због случаја "Пуканић", односно незаконитог притварања и кршења претпоставке невиности у изјавама државних органа. Овај случај већ коштао државу 11 милиона динара, колико је плаћено Јоцићевим адвокатима.

Србија 19.04.2016 | 14:45
Јоца Амстердам тражи 60 милиона од Србије

Сретен Јоцић, звани Јоца Амстердам, решио је да тужи Србију због незаконитог притварања у случају “Пуканић” и кршења претпоставке невиности у изјавама државних органа, због чега тражи одштету од 60 милиона динара.

Јоцић је, још пре три месеца, преко својих адвоката државним органима упутио захтев о евентуалном судском поравнању, о чему је требало да одлучи Министарство правде. Како то није урађено, Јоцић сад може да, по закону, поднесе тужбу за накнаду штете.

Иначе, Сретен Јоцић је Србију већ коштао 11 милиона динара, колико је са рачуна Специјалног суда у Београду, исплаћено његовим адвокатима на име заступања пред судом, а због правоснажне пресуде којом је ослобођен за убиство Иве Пуканића.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

19.04.2016 13:07

Свака држава треба да научи закон доследно да примењује полазећи од себе. СРБија очигледно да има више мјерила за правду. Зато нека плати за грешке своје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

19.04.2016 21:03

Мики,да ниси нето нањуђшио добро.

Name

Свугдје исто

19.04.2016 13:15

Кад Тужилаштво не уради добро свој посао онда криминалци постају недужни

ОДГОВОРИТЕ