Доминација Етиопљана у Бостону!

Етиопски атлетичари доминирали су на Бостонском маратону, освојили су прва три места у мушкој и прва два места у женској конкуренцији.

Остали спортови 19.04.2016 | 17:40
Доминација Етиопљана у Бостону!

Први пут у историји етиопски такмичари су исте године победили у мушкој и женској конкуренцији.

У мушкој конкуренцији победио је Леми Берану Хејл резутатом два сата, 12 минута и 45 секунди. Друго место заузео је прошлогодишњи победник Лелиса Десиса са 47 секунди заостатка, а трећи је био Јеман Адхане Цегај, са минут и 17 секунди заостатка.

Ацеде Бајса победила је у женској трци резултатом 2:29,19 сата, пошто је у последњих осам километара успела да надокнади 37 секунди заостатка. Друго место заузела је Тирфи Цегаје са заостатком од 44 секунде, а трећа је била Кенијка Џојс Чепкируи са минут и 31 секунд заостатка за победницом.

Највећи број професионалних америчких маратонаца пропустио је трку, укључујући и победника из 2014. године Меба Кефлезигија, пошто су у фебруару наступили на државним квалификацијама за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Најбоље пласирани домаћи такмичар био је Зекери Хајн, који је заузео 10. место, а најбржа Американка је Нили Спенс Грејси, која је трку завршила на деветом месту. Прошлогодишња победница Каролин, а Ротич је међу првима одустала и за сада није познат разлог.

Коментари / 0

Оставите коментар