Dominacija Etiopljana u Bostonu!

Etiopski atletičari dominirali su na Bostonskom maratonu, osvojili su prva tri mesta u muškoj i prva dva mesta u ženskoj konkurenciji.

Ostali sportovi 19.04.2016 | 17:40
Dominacija Etiopljana u Bostonu!

Prvi put u istoriji etiopski takmičari su iste godine pobedili u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji pobedio je Lemi Beranu Hejl rezutatom dva sata, 12 minuta i 45 sekundi. Drugo mesto zauzeo je prošlogodišnji pobednik Lelisa Desisa sa 47 sekundi zaostatka, a treći je bio Jeman Adhane Cegaj, sa minut i 17 sekundi zaostatka.

Acede Bajsa pobedila je u ženskoj trci rezultatom 2:29,19 sata, pošto je u poslednjih osam kilometara uspela da nadoknadi 37 sekundi zaostatka. Drugo mesto zauzela je Tirfi Cegaje sa zaostatkom od 44 sekunde, a treća je bila Kenijka Džojs Čepkirui sa minut i 31 sekund zaostatka za pobednicom.

Najveći broj profesionalnih američkih maratonaca propustio je trku, uključujući i pobednika iz 2014. godine Meba Keflezigija, pošto su u februaru nastupili na državnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Najbolje plasirani domaći takmičar bio je Zekeri Hajn, koji je zauzeo 10. mesto, a najbrža Amerikanka je Nili Spens Grejsi, koja je trku završila na devetom mestu. Prošlogodišnja pobednica Karolin, a Rotič je među prvima odustala i za sada nije poznat razlog.

Komentari / 0

Ostavite komentar