Ванредно стање због самоубистава!

Једно удаљено насеље првобитних Канађана од око 2.000 становника прогласило је ванредно стање пошто је 11 људи у њему покушало да се убије протеклог викенда.

Свијет 12.04.2016 | 09:05
Ванредно стање због самоубистава!

Портпаролка министра здравља Канаде, Кристина Лазарова рекла је да је у петак четворо, а у суботу седморо људи пробало да се убије у заједници Атавапискат у Онтарију. Она је рекла да је у марту било 26 покушаја самоубиства, а од септембра до данас 86, као и да је макар једна особа изгубила живот.

У то насеље почели су да долазе друштвени радници, као и здравствени радници.

Канадски премијер Џастин Трудо написао је на Тwиттеру да су то "срцепарајуће" вести, као и да ће влада радити на поправљању животних услова свих првобитних становника те земље.

Поглавица Сабора првих народа Пери Белегард рекао је да је та ситуација потпуно уобичајена у заједницама првобитних народа, као и да им је потребна стална посвећеност да би се решили дуготрајни проблеми који доводе до безнадежности.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈУ

12.04.2016 07:35

СТА БИ ОНДА КОД НАС КОД ОВАКО СУПЕР ЗИВОТНИХ УСЛОВА ТРЕБАЛО БИТИ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже драги

12.04.2016 11:32

Боже драги, па њих треба под хитно послати нама, да извршимо замјену добара. Ми њима наше услове да очврсну и претворе своја осјећања у камен, а ми мало да њивимо у њиховом окружењу па можда постанемо мирољубиви и благи ИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

12.04.2016 15:40

Због ниских цијена нафте пукла производња из шкриљца. Остају без посла и убијају се.

ОДГОВОРИТЕ