Вучић: Плате и пензије у Србији ће тек да расту

Председник СНС Александар Вучић изјавио је да са истом упорношћу којом је решен проблем у смедеревској Железари, у коју су дошли Кинези, бити решен и проблем индустрије меса Бек у Зрењанину.

Србија 18.04.2016 | 22:56
Вучић: Плате и пензије у Србији ће тек да расту

"Борићемо се заједно и направићемо нови Бек и још нешто што није радило и вредело", рекао је Вучић на предизборном митингу у Зрењанину.

Коментаришући критике појединаца, који су у Зрењанину исцртали графит "Вучићу, зашто Митрос, а не Бек", Вучић је рекао да разлику није правио.

"Ништа од Митроса остало није, рушевине, динара и радника нигде, катанац на фарбици, а данас Митрос поново ради. Борићемо се као што смо се борили за Митрос и за неки нови Бек, нове инвестиције и бићете задовољни. И борићемо се заједно за то", рекао је Вучић.

Истакао је да никада не прича празне приче, и у прилог томе навео да Лир и Делфак су дошли у Нови Сад, да је МСК поново почела да ради, те додао су следећи на реду Зрењанин, Панчево и Сомбор.

Подсетио је да је Светска банка данас саопштила да ће поново морати да мења процену привредног раста због уласка Кинеза у Железару, што показује да ће у наредних пет година Србија имати динамичан раст.

Вучић је рекао да је влада обезбедила да Србија буде поштована у свету, и у прилог томе навео добар однос Србије са свим земљама света, између осталог и Кином и Турском, о чему најбоље говоре инвестиције

Он је, међутим, нагласио да ништа не пада с неба, већ да је труд и упорност потребна за сваки позитиван корак.

"Кад сам отишао први пут на Самит у Кину, седео сам у просторији са премијером... И рекао сам им да нећу да напустим њихову земљу и ту салу док ми не обећају да ће следећи самит да буде у Србији... Видим, шутира ме амбасадор испод стола, они мртви озбиљни сви... И одједном Ли Кећианг развуче уста у осмех и сви Кинези задовољни, почеше да тапшу, кажу прихватамо Београд, прихатамо Србију...", рекао је Вучић.

Према његовим речима, Србија је успела управо због те упорности...

Вучић је рекао да у Србији нема хаоса као на другим местима и да је то постигнуто захваљујући грађанима, који су тражили и хтели стабилну Србију, која размишља о будућности, а не прошлости, о запошљавању, бољем животу.

Како је навео, СНС води кампању у којој никог не помиње и не критикује, док критичари странке и њега немају другу политику осим политике мржње.

"Ми никога не мрзимо, не угрожавамо, немамо прљаве спотове. У спотовима говоримо само о позитивним стварима у будућности и тражим од вас да ових неколико дана остане тако. Ако побеђујемо, хоћу да побеђујемо чисто, чисто као суза и сунце", рекао је Вучић и додао да увреде и мржња политичких противника више говори о њима.

Подсетивши да је из Светске банке пре неколико дана речено да је једно сигурно, а то је да ће они који дођу после Вучића имати много бољу позицију и темеље него што је Вучић затекао, лидер напредњака је поручио да је пред нама период финансијског раста.

"Не пада ми на памет никоме да се удварам, али ће се живети лакше", рекао је Вучић, додајући да ће пензије само да расту, да ће плате у јавном сектору бити стабилне и сигурне, а да ће плате у приватном сектору тек да расту.

Вучић је од грађана затражио да се боре, не за његову или било чију фотељу, већ за будућост Србије, за нове железаре, џонсон електрике, за друге фабрике.

Потпредседник СНС Горан Кнежевић рекао је да су иза претходних власти остале затворене и пропале фабрике, а да данас захваљујући храбром и пожртвованом раду премијера и његовог тима ради Митрос из Сремске Митровице, да је потписан уговор за Железару Смедерево.

"Надам се да ћемо тако разрешити и Петрохиемију и РТБ Бор и свих посрнулих гиганата", рекао је Кнежевић, додајући да СНС жели да врати Војводини епитет житнице Европе, да уједини грађане око тих циљева и око интереса генерација које долазе.

Кнежевић не сумња да ће СНС у томе успети и да ће грађани на тај начин бити једини победници предстојећих избора, наводећи да је уверен да се уз Вучића, његову енергију и посвећеност, може све то реализовати.

Подршку СНС на митингу је дала и пливачица Мирослава Мајдановски.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

граданин

18.04.2016 19:21

За десетак година це га народ процитат Додик број два. Пуно обецава а мало се ради ниста он добра није направио осим сто се прави вазан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

18.04.2016 19:21

Сад цу мирно да спавам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

18.04.2016 19:31

Докле це народ слусати и упијати лази политицара у предизборној кампањи,било гдје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је бре

18.04.2016 19:34

Ако неко нема неки циљ не мозе ни да води неку земљу до бољитка,ако неко има циљ и ради по њему са одговорним људима знаци бице боље,ако неко нема циљ и свако јутро па ста буде јадно том народу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.04.2016 20:51

Хоце хоце али на доле. Сви сте Ви исти. Видили смо кад си досао на власт спустио си све на минимум па цес сад вратити на старо стање и разгласити како си повецао плате и пензије.

Name

ре Србин

19.04.2016 06:00

Са цим ви размисљате? Мислите ево га пензије и плате се могу подици саме од себе за то мора да буде статески план изградјен и да се по њему ради.Сви смо ми исти у ком смислу? Писете само у празно као да сте несто написали немате аргументе нити било ста. Доказ о имовини увјек спреман показати доказати,а не као неки сакривај се у мисију рупу када се то спомиње... и јос много тога.

Name

ДУЛЕ НС

19.04.2016 09:06

КО ГОД РАДИ А СВАКО ИМА САНСУ ЗА РАД ИЛИ ГОВОРИ НЕИСТИНУ ЈОС УВЕК СТОЈИ ОГЛАС ЗА РАДНИКЕ У ИВАЊИЦИ ЗА 20 РАДНИКА АЛИ ТЕСКО СЕ ОДВОЈИТИ ОД СТОЛИЦЕ И ФЛАСЕ НАЈЛАКСЕ ЈЕ СЛУЗИТИ СЕ НЕИСТИНАМА ТО КОД НАС ПРОЛАЗИ ЛАКСЕ ОД ПОСЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.04.2016 11:46

Малим словима да писес био би паметни ;)