Хамилтон: Немам више ниједног ‘'џокера’'! Све сам ''испуцао''!

Троструки светски шампион Луис Хамилтон рекао је да не може себи да приушти више ниједну грешку ове сезоне ако жели да освоји још једну титулу.

Остали спортови 29.04.2016 | 09:00
Хамилтон: Немам више ниједног ‘'џокера’'! Све сам ''испуцао''!

Хамилтонов тимски колега из Мерцедеса Нико Розберг тренутно држи чело генералног пласмана после три победе на прве три трке овогодишњег шампионата Формуле 1, са 36 бодова више од Британца.

Бранилац титуле је сезону започео другим местом у Аустралији, потом је био трећи у Бахреину и седми протеклог викенда на Великој награди Кине. Хамилтон је у Шангају стартовао са самог зачеља због проблема у квалификацијама, већ на старту му је после контакта са Фелипеом Насром оштећен болид, међутим, успео је да се пробије.

“Има још много трка ове сезоне, али немам више ниједног ‘џокера’”, истакао је Хамилтон.

Занимљиво, у историји Формуле 1, сваки возач који је тријумфовао на прве три трке сезоне на крају је био шампион. Ипак, до краја овогодишњег шампионата остало је још 18 трка, а до сада није био такав случај, па Хамилтон и даље верује да може да преокрене ствари у своју корист.

“Тамни облак који је био изнад мене више није ту. Подићи ћемо се и покушати да будемо још бољи на следећој трци. Сада сам 36 бодова иза Розберга, то није толико лоше колико сам мислио. То је одлично, био сам убеђен да је разлика 50 бодова”, нагласио је Хамилтон.

Хамилтон је успео да се врати и освоји титулу пре две године, када је био 29 бодова иза Розберга, а и тада је имао велике проблеме.

“Наравно да је ово тешко време, многе различите емоције ми се врмзају по глави. Али, то је део тркања и мог путовања. Не осећам се сјајно, али верујем у свој тим и то да ћемо се опоравити у једном тренутку. Када ће то буити, ко зна, али се надам да боље трке стижу”, рекао је Хамилтон.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Русије у Сочију 1. маја.

Коментари / 0

Оставите коментар