"Кличко је можда намјерно изгубио! Он је бизнисмен!"

Шампион света у тешкој категорији Британац Тајсон Фјури верује да је Украјинац Владимир Кличко намерно изгубио у њиховом мечу прошлог новембра.

Остали спортови 20.04.2016 | 15:00
"Кличко је можда намјерно изгубио! Он је бизнисмен!"

Фјури је прошлог новембра у Диселдорфу победио Кличка једногласном одлуком судија и преузео шампионске титуле у верзијама WБА, WБО и ИБФ.

То је био први пораз Кличка у 68 мечева, који је на основу уговора одмах после меча затражио реванш, а меч је заказан за 9. јул у Манчестеру.

"Не знате какав ефекат пораз има на боксера који мисли да је непобедив. Али, мислим да је Кличко намерно изгубио у Немачкој, разматрао сам ту могућност. Он је знао да нам је реванш био гарантован уговором и да нисам могао да боксујем против неког другог. Да сам се повукао из бокса, он би у сваком случају добио шампионске појасеве, то је у уговору. Ако изаберем борбу, а он ме нокаутира у десетој секунди или било када, онда ће вратити појасеве и постати троструки светски шампион у тешкој категорији", рекао је Фјури.

"То многима није успело (да врате титуле), можда боксерима какав је био Мухамед Али. Кличко би онда могао да јури рекорд Џоа Луиса (од 25 узастопних успешних одбрана титуле у тешкој категорији), али и да оствари још победа. Али, то не би било могуће да није изгубио од мене у новембру", додао је Фјури.

Пре борбе са Фјуријем у новембру, Кличко је са немачком телевизијом РТЛ потписао уговор за пет борби, али у недостатку квалитетних противника у тешкој категорији, Фјури је рекао да није сигуран где би Украјинац пронашао праве противнике.

Како је навео Фјури, Кличко је поразом у новембру обезбедио два од пет обавезних мечева.

"Људи из телевизије су срећни, добили су своју драму. А Кличко је и тако изгубио. Он није Флојд Мејведер или неко сличан, непоражен, да би му та нула у статистици нешто значила. То њему ништа не значи. Он је бизнисмен, зар не?", рекао је Британац.

Британски боксер рекао је да је неважно да ли га је Кличко пустио да победи, пошто је после тога "добио своје место под сунцем".

"Остварио сам оно што сам желео. Сада се ради о томе да зарадим милионе, да обезбедим будућност своје деце и да их припремим за добре ствари у животу", рекао је Фјури.

Коментари / 0

Оставите коментар