"Kličko je možda namjerno izgubio! On je biznismen!"

Šampion sveta u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri veruje da je Ukrajinac Vladimir Kličko namerno izgubio u njihovom meču prošlog novembra.

Ostali sportovi 20.04.2016 | 15:00
"Kličko je možda namjerno izgubio! On je biznismen!"

Fjuri je prošlog novembra u Diseldorfu pobedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i preuzeo šampionske titule u verzijama WBA, WBO i IBF.

To je bio prvi poraz Klička u 68 mečeva, koji je na osnovu ugovora odmah posle meča zatražio revanš, a meč je zakazan za 9. jul u Mančesteru.

"Ne znate kakav efekat poraz ima na boksera koji misli da je nepobediv. Ali, mislim da je Kličko namerno izgubio u Nemačkoj, razmatrao sam tu mogućnost. On je znao da nam je revanš bio garantovan ugovorom i da nisam mogao da boksujem protiv nekog drugog. Da sam se povukao iz boksa, on bi u svakom slučaju dobio šampionske pojaseve, to je u ugovoru. Ako izaberem borbu, a on me nokautira u desetoj sekundi ili bilo kada, onda će vratiti pojaseve i postati trostruki svetski šampion u teškoj kategoriji", rekao je Fjuri.

"To mnogima nije uspelo (da vrate titule), možda bokserima kakav je bio Muhamed Ali. Kličko bi onda mogao da juri rekord Džoa Luisa (od 25 uzastopnih uspešnih odbrana titule u teškoj kategoriji), ali i da ostvari još pobeda. Ali, to ne bi bilo moguće da nije izgubio od mene u novembru", dodao je Fjuri.

Pre borbe sa Fjurijem u novembru, Kličko je sa nemačkom televizijom RTL potpisao ugovor za pet borbi, ali u nedostatku kvalitetnih protivnika u teškoj kategoriji, Fjuri je rekao da nije siguran gde bi Ukrajinac pronašao prave protivnike.

Kako je naveo Fjuri, Kličko je porazom u novembru obezbedio dva od pet obaveznih mečeva.

"Ljudi iz televizije su srećni, dobili su svoju dramu. A Kličko je i tako izgubio. On nije Flojd Mejveder ili neko sličan, neporažen, da bi mu ta nula u statistici nešto značila. To njemu ništa ne znači. On je biznismen, zar ne?", rekao je Britanac.

Britanski bokser rekao je da je nevažno da li ga je Kličko pustio da pobedi, pošto je posle toga "dobio svoje mesto pod suncem".

"Ostvario sam ono što sam želeo. Sada se radi o tome da zaradim milione, da obezbedim budućnost svoje dece i da ih pripremim za dobre stvari u životu", rekao je Fjuri.

Komentari / 0

Ostavite komentar