Србија има за чим да жали!

Селектор Фед куп тима Србије упркос селидби у нижи ранг такмичења поносна на своје изабранице и на игру коју су приказале против Белгије.

Тенис 19.04.2016 | 17:00
Србија има за чим да жали!

Татјана Јечменица Јевтић задовољна је наступом својих играчица против Белгије у плеј-офу Светске групе два Фед купа и поред пораза које су претрпеле (2:3).

"На папиру оне јесу биле фаворити, али на терену то није било тако лако. Рекла сам да верујем у свој млади тим, а сви сте видели и зашто. Нисам задовољна резултатом, али задовољна сам борбом, залагањем...", рекла је Татјана Јечменица Јевтић.

Она каже да њене девојке имају за чим да жале.

"Било је исцрпљујуће. Били смо близу да поведемо 2:1... Остаје жал због тога. Могли смо и да изједначимо на 2:2, али ипак ни у томе нисмо успели".

Белгија је после тријумфа изборила пласман у Светску Б групу Фед купа, док ће Србија у нижи ранг такмичења - у Евроафричку зону.

"Мислиле су Белгијанке да ће бити на прагу победе већ после првог дана, али смо ми направили изненађење, а могли смо још једно... Нијансе су одлучивале. Но, предстоји нам борба за повратак у елитнији ранг, а ја верујем да ћемо у томе успети поново, као и пре две године".

Селектор Србије осврнула се и на смену генерација у националном тиму. Ана Ивановић опростила се од репрезентације, Јелена Јанковић и Бојана Јовановски нису наступале, али је први пут у тим била млада Олга Даниловић.

"Једног дана ће доћи до тога, када ће тим морати да се подмлади. Млађе играчице заслужују да играју и ја верујем у њих. Рано је још причати о томе", рекла је Јечменица Јевтић.

Ивана Јоровић имала је прилику да у мечу против Кирстен Флипкенс изједначи резултат на 2:2, али није успела у томе. Белгијанка је славила са 7:6, 6:4 и свом тиму донела кључни поен за победу.

"Мислим да је Флипкенс боља играчица у овом тренутку. Дала сам све од себе, али је она показала колико је борбена. Овај пут је била боља, али надам се да ћу следећи пут то бити ја", истакла је Јоровићева, уз напомену да верује да ће њене саиграчице до тада напредовати и да ће се вратити у Светску Б групу Фед купа.

Коментари / 0

Оставите коментар