Srbija ima za čim da žali!

Selektor Fed kup tima Srbije uprkos selidbi u niži rang takmičenja ponosna na svoje izabranice i na igru koju su prikazale protiv Belgije.

Tenis 19.04.2016 | 17:00
Srbija ima za čim da žali!

Tatjana Ječmenica Jevtić zadovoljna je nastupom svojih igračica protiv Belgije u plej-ofu Svetske grupe dva Fed kupa i pored poraza koje su pretrpele (2:3).

"Na papiru one jesu bile favoriti, ali na terenu to nije bilo tako lako. Rekla sam da verujem u svoj mladi tim, a svi ste videli i zašto. Nisam zadovoljna rezultatom, ali zadovoljna sam borbom, zalaganjem...", rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić.

Ona kaže da njene devojke imaju za čim da žale.

"Bilo je iscrpljujuće. Bili smo blizu da povedemo 2:1... Ostaje žal zbog toga. Mogli smo i da izjednačimo na 2:2, ali ipak ni u tome nismo uspeli".

Belgija je posle trijumfa izborila plasman u Svetsku B grupu Fed kupa, dok će Srbija u niži rang takmičenja - u Evroafričku zonu.

"Mislile su Belgijanke da će biti na pragu pobede već posle prvog dana, ali smo mi napravili iznenađenje, a mogli smo još jedno... Nijanse su odlučivale. No, predstoji nam borba za povratak u elitniji rang, a ja verujem da ćemo u tome uspeti ponovo, kao i pre dve godine".

Selektor Srbije osvrnula se i na smenu generacija u nacionalnom timu. Ana Ivanović oprostila se od reprezentacije, Jelena Janković i Bojana Jovanovski nisu nastupale, ali je prvi put u tim bila mlada Olga Danilović.

"Jednog dana će doći do toga, kada će tim morati da se podmladi. Mlađe igračice zaslužuju da igraju i ja verujem u njih. Rano je još pričati o tome", rekla je Ječmenica Jevtić.

Ivana Jorović imala je priliku da u meču protiv Kirsten Flipkens izjednači rezultat na 2:2, ali nije uspela u tome. Belgijanka je slavila sa 7:6, 6:4 i svom timu donela ključni poen za pobedu.

"Mislim da je Flipkens bolja igračica u ovom trenutku. Dala sam sve od sebe, ali je ona pokazala koliko je borbena. Ovaj put je bila bolja, ali nadam se da ću sledeći put to biti ja", istakla je Jorovićeva, uz napomenu da veruje da će njene saigračice do tada napredovati i da će se vratiti u Svetsku B grupu Fed kupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar