Шаровић: Крајње је вријеме за плави дизел

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је Срни да је оправдано инсистирање пољопривредних удружења у БиХ за хитним усвајањем Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ.

Босна и Херцеговина 18.04.2016 | 14:02
Шаровић: Крајње је вријеме за плави дизел

Он је истакао да ће за прву сљедећу сједницу Савјета министара БиХ на дневни ред поново кандидовати питање "плавог дизела" и инсистирати на достављању закона у Парламентарну скупштину БиХ.

Шаровић сматра да је крајње вријеме да пољопривредници добију гориво под повољним условима, какве имају пољопривредници у земљама у окружењу.

Министарство спољне трговине и економских односа БиХ на посљедњој сједници Савјета министара БиХ у процедуру је упутило Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ и за њега је прибавило сва потребна позитивна мишљења.

"За тај закон је у протеклим мјесецима добијена и политичка подршка са свих нивоа власти. Међутим, један број министара у Савјету министара БиХ затражио је да се питање `плавог дизела` не разматра, док се не изврше додатне консултације", појаснио је Шаровић.

Савез удружења пољопривредних произвођача Републике Српске затражио је прошле седмице од предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића да објасни зашто је питање "плавог дизела" скинуто са дневног реда сједнице Савјета министара и да ли ће бити на сљедећој сједници.

Они сматрају да неодговорни људи у институцијама БиХ гурају пољопривреду, у којој егзистира најбројнија популација становништва, у тоталну пропаст. "У условима када је производња хране у озбиљним земљама питање стратегије и националног интереса највишег нивоа, у БиХ је потпуно маргинализована", наглашавају у Савезу.

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

српска пољопривреда

18.04.2016 12:17

Плави дизел у Републици Српској је активан од 2011.Регресирано дизел гориво је ниже за 0, 60 КМ и то је суштински износ који ће бити субвенциониса. Дакле, плави дизел је код нас већ у функцији. За кога ради Шаровић? Нека Федерација уведе регресирано и нека финансира, немам ништа против..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

18.04.2016 13:52

Докле буде народни будала који верују у празна обећања биће и успјешниx политичара!

Name

рс

18.04.2016 12:19

Шаровићу, давно си нам обећао "плави дизел". Скоро смо и заборавили за обећање које је лу.ом радовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска пољопривреда

18.04.2016 12:53

У Ако си из Републике Српске, имаш плави дизел, слободно га можеш купити. Шта чекаш Шаровића. какво обећање? Коме он обећава? Некад је предсједник Републике Српске а сада је омиљен у Сарајеву... али нека ради за плави дизел, за федерацију, немам ништа против, али касне за нама 5 година.