Црнадак: Трговска гора је неприхватљива локација за отпад

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак сматра да је за БиХ апсолутно неприхватљива локација за изградњу одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори у општини Двор у Хрватској, на самој граници са Републиком Српском и БиХ.

Босна и Херцеговина 11.04.2016 | 22:44
Црнадак: Трговска гора је неприхватљива локација за отпад

"Добро је што су се /у рјешавање овог проблема/ укључиле све институције и мислим да недавно формирана Радна група показује да су сви препознали колико је то озбиљно и одговорно питање", изјавио је Црнадак.

Он је подсјетио да је прошле године, на годишњој конференцији Међународне организације за атомску енергију у Бечу, ово питање представио као велики проблем и недвосмислено рекао да је БиХ против тога.

"Ова борба се наставља и увјерен сам да ћемо оваквим приступом свих нас који представљамо Републику Српску у заједничким институцијама власти, на републичком и општинском нивоу, успјети да то зауставимо", рекао је Црнадак у Новом Граду.

Он каже да тренутно нема помака кад је у питању статус граничног прелаза у Новом Граду који је затворен за теретни саобраћај од уласка Хрватске у ЕУ и додао да је то питање којим се бави међудржавна комисија.

"Знам да је то значајно питање и да би поновно стављање у функцију прелаза у пуном капацитету за теретна возила и све врсте робе био значајан. Мислим да у овом тренутку нико не може дати прецизну процјену да ли ће се то и када десити, али упознати смо с проблемом и урадићемо оно што се буде могло урадити", каже Црнадак.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар