Ротаријанци гурају Матаругу за ректора

Проректор за научно-истраживачки рад и развој бањалучког Универзитета, Милан Матаруга, мора из трећег пута да буде изабран за новог ректора ове високошколске установе, сазнаје магазин Фактор.

Република Српска 11.04.2016 | 22:45
Ротаријанци гурају Матаругу за ректора

Пошто послије два досадашња конкурса и на два гласања у Сенату није добио потребан 15-ти глас, у причу око избора ректора укључила су се и Матаругина изузетно утицајна сабраћа из Ротари клуба Бањалука.

Према сазнањима Фактора, чланови овог Ротари клуба, међу којима има и универзитетских професора, себи су узели за задатак да прогурају Матаругу за насљедника Станка Станића.

"Ротари клуб Бањалука би Матаругиним избором додатно добио на снази и угледу, као утицајна организација из чијих редова је изабран први човјек највећег универзитета у Републици Српској. Поред тога, ‘ротаријанци’ би тим потезом практично поразили фаворита ДНС, Новака Кондића, а избором Матаруге била би задовољена и најјача странка у Републици Српској која је до сада пружала тиху подршку Матаруги у ректорској утрци" објашњава извор Фактора.

Сенат Универзитета осмог априла је расписао трећи конкурс за избор ректора, пошто у претходна два ниједан кандидат није добио неопходну подршку 15 од укупно 29 чланова Сената.

(Фактор магазин)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

реалиста

11.04.2016 21:40

Надам се да ће проћи,шта ће нам дјед Кондић треба нам неко млад,доста је кадрова днс све су покрали и упропастили.Кад ће хапшење Марка Павића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

11.04.2016 21:42

МА ДА ТО ЋЕ ОНАЈ ОКТРОИСАНИ ПРЕДСЈЕДНИК ТАКОЗВАНИХ БАЊАЛУЧКИХ "РОТАРИЈАНАЦА", ГОСПОДИН ПОРУЧНИК ДЕЈАН ТОДОРОВИЋ СИГУРНО "ПРОГУРАТИ"... КОЈЕ ВЕСЕЛО И РАДОСНО ДРУШТВО БЕЗ ПРАВЕ РОТАРИЈАНСКЕ ЛИЦЕНЦЕ... ТО МОЖЕ САМО У "БАЊАЛУКИ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

11.04.2016 22:12

Овај гази, гле му погледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власта

12.04.2016 06:02

Је ли нас ово опет нека секта ухватила у своје канџе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

12.04.2016 06:04

И ове секте нам је прогурао запад, ништа то не ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

12.04.2016 11:05

Секта сто даље од младих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

12.04.2016 15:07

Прави избор. Изузетан је и поштен човјек. Нема мрља у каријери. Његовим избором, Универзитет ће бити извучен из канџи Станка Станића, како Универзитет не би постао полуприватна имовина Станка Станића, његове родбине и њихових трабаната. Свима је познато да је Станко Станић упропастио Универзитет и то "све по закону". Сада је један од Универзитета који се налази на свјетској треш листи (смеће). Професоре Матаруга, заврни рукаве, има пуно посла да се врато углед Универзитету, колико толико.

ОДГОВОРИТЕ