Rotarijanci guraju Matarugu za rektora

Prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj banjalučkog Univerziteta, Milan Mataruga, mora iz trećeg puta da bude izabran za novog rektora ove visokoškolske ustanove, saznaje magazin Faktor.

Republika Srpska 11.04.2016 | 22:45
Rotarijanci guraju Matarugu za rektora

Pošto poslije dva dosadašnja konkursa i na dva glasanja u Senatu nije dobio potreban 15-ti glas, u priču oko izbora rektora uključila su se i Matarugina izuzetno uticajna sabraća iz Rotari kluba Banjaluka.

Prema saznanjima Faktora, članovi ovog Rotari kluba, među kojima ima i univerzitetskih profesora, sebi su uzeli za zadatak da proguraju Matarugu za nasljednika Stanka Stanića.

"Rotari klub Banjaluka bi Mataruginim izborom dodatno dobio na snazi i ugledu, kao uticajna organizacija iz čijih redova je izabran prvi čovjek najvećeg univerziteta u Republici Srpskoj. Pored toga, ‘rotarijanci’ bi tim potezom praktično porazili favorita DNS, Novaka Kondića, a izborom Mataruge bila bi zadovoljena i najjača stranka u Republici Srpskoj koja je do sada pružala tihu podršku Matarugi u rektorskoj utrci" objašnjava izvor Faktora.

Senat Univerziteta osmog aprila je raspisao treći konkurs za izbor rektora, pošto u prethodna dva nijedan kandidat nije dobio neophodnu podršku 15 od ukupno 29 članova Senata.

(Faktor magazin)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

realista

11.04.2016 21:40

Nadam se da će proći,šta će nam djed Kondić treba nam neko mlad,dosta je kadrova dns sve su pokrali i upropastili.Kad će hapšenje Marka Pavića?

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

11.04.2016 21:42

MA DA TO ĆE ONAJ OKTROISANI PREDSJEDNIK TAKOZVANIH BANJALUČKIH "ROTARIJANACA", GOSPODIN PORUČNIK DEJAN TODOROVIĆ SIGURNO "PROGURATI"... KOJE VESELO I RADOSNO DRUŠTVO BEZ PRAVE ROTARIJANSKE LICENCE... TO MOŽE SAMO U "BANJALUKI"

ODGOVORITE
Name

Pixy

11.04.2016 22:12

Ovaj gazi, gle mu pogleda.

ODGOVORITE
Name

Vlasta

12.04.2016 06:02

Je li nas ovo opet neka sekta uhvatila u svoje kandže?

ODGOVORITE
Name

Stanko

12.04.2016 06:04

I ove sekte nam je progurao zapad, ništa to ne valja.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

12.04.2016 11:05

Sekta sto dalje od mladih ljudi.

ODGOVORITE
Name

Branko

12.04.2016 15:07

Pravi izbor. Izuzetan je i pošten čovjek. Nema mrlja u karijeri. Njegovim izborom, Univerzitet će biti izvučen iz kandži Stanka Stanića, kako Univerzitet ne bi postao poluprivatna imovina Stanka Stanića, njegove rodbine i njihovih trabanata. Svima je poznato da je Stanko Stanić upropastio Univerzitet i to "sve po zakonu". Sada je jedan od Univerziteta koji se nalazi na svjetskoj treš listi (smeće). Profesore Mataruga, zavrni rukave, ima puno posla da se vrato ugled Univerzitetu, koliko toliko.

ODGOVORITE