Рајнер: Сад имамо три 'прославе' у Јасеновцу

Председник хрватског Сабора Жељко Рајнер назвао је три одвојене комеморације у Јасеновцу прославама јер се ту,како је навео, не изражава пијетет према жртвама.

Регион 18.04.2016 | 08:33
Рајнер: Сад имамо три 'прославе' у Јасеновцу

"Критиковали су две колоне у Вуковару, а сада имамо три прославе у Јасеновцу, јер то није комеморација, изражавање пијетета и жаљења према жртвама, за мене је то подела коју није узроковао ХДЗ, ни влада", рекао је Рајнер, пренела је регионална тв станица Н1.

Критикујући оне који доприносе поделама у хрватском друштву, Рајнер је рекао да "упркос његовим настојањима, као и ХДЗ-а и Томислава Карамарка који апелују да се не делимо и да нађемо оне моменте који нас зближавају, неки на томе остварују политичку садашњост".

"Видите шта се догађа с Јасеновцем, то је страшно - правити поделе на костима жртава је апсолутно неопростиво", поручио је Рајнер.

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

вирус

18.04.2016 07:26

Опет срби криви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

18.04.2016 10:58

Њима су то прославе.

Name

Рајнеру

18.04.2016 08:19

Страсно је било оно сто је Хрватска радила 1941-45. и 1991-95.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војо

18.04.2016 08:44

Човек остарео па лупета будалаштине

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРСТАН

18.04.2016 09:52

НЕ ДИРАЈТЕ МРТВЕ, ОНИ ВАМ НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

18.04.2016 10:47

Рајнеру, каква црна прослава, Хитлер се згразавао шта су нељуди тамо радили. Врећа очију као доказ лојалности фашизму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

18.04.2016 15:08

То је мало позната историјска истина коју су југославенски комунисти мајсторски крили од СРБског народа и међународне јавности. Поглавник НДХ Др. Анте Павелић је крајем 1941. године, а затим такође током 1942. године као лични поклон њему од стране хрвстских усташа показао је италијанском посланику у Загребу кошару пуну извађених СРБски очију. Хрвати су такође од извађени СРБски очију правили себи огрлице са којима су они јавно шетали по италијанским градовима у приморју на запрепашћење Италијана који су оставили о томе своје писане историјске записе. Познати СРБски пјесник Петар Муња је ове невиђене и непознате до тада у историји ратова хрватске злочине опјевао такође у двије своје пјесме: "СЛЕПАЦ" и "ХРВАТСКА ОГРЛИЦА" у којој са болом У души као очевидац пише:"Огрлицу такву нико имо није, Са очима живим, србским око врата, За њу прошлост знала, никад није прије, Док се не појави о врату ХРВАТА!"

Name

Петар Муњас

18.04.2016 19:03

Ту где река Уна додирује Саву, ту хрвати са поносом одсецају главу, Жива срца воде без стида и срама, крвава је Уна - крвава је Сава! Ту где СРБе православне непрестално Кољу, лежи Јасеновац на крвавом пољу. Ту где месом србским, хране жртве своје, ту је логор смрти, јадне браће моје! Ту где врелим ножем ваде СРБдке очи, СВУД су брда хумки куд год нога крочи. СВУД усташки ражњу, где се СРБи пеку, СВУД мирис смрти, док две реке теку! А ти "ВЕЛЕЧАСНИ" што ДЈЕЦУ палите, што У цркви лажно Богу се МОЛИТЕ, Ви блсгосиљате, усташке кољаче, И на миси лажно Бога призивате... УБИЈАТЕ нејач усташки ЏЕЛАТИ, Родић се неко, ко ће да вам врати, Родић се нови СРБи племенити, Који ће ван знати правду поделити... Очајнички вапај јадне србске жене, оставиће вјечно свијету успомене, На крвнике каме, што одојчади сјеку, На грудима мајке док две реке теку! Петар Муњас

ОДГОВОРИТЕ