Rajner: Sad imamo tri 'proslave' u Jasenovcu

Predsednik hrvatskog Sabora Željko Rajner nazvao je tri odvojene komemoracije u Jasenovcu proslavama jer se tu,kako je naveo, ne izražava pijetet prema žrtvama.

Region 18.04.2016 | 08:33
Rajner: Sad imamo tri 'proslave' u Jasenovcu

"Kritikovali su dve kolone u Vukovaru, a sada imamo tri proslave u Jasenovcu, jer to nije komemoracija, izražavanje pijeteta i žaljenja prema žrtvama, za mene je to podela koju nije uzrokovao HDZ, ni vlada", rekao je Rajner, prenela je regionalna tv stanica N1.

Kritikujući one koji doprinose podelama u hrvatskom društvu, Rajner je rekao da "uprkos njegovim nastojanjima, kao i HDZ-a i Tomislava Karamarka koji apeluju da se ne delimo i da nađemo one momente koji nas zbližavaju, neki na tome ostvaruju političku sadašnjost".

"Vidite šta se događa s Jasenovcem, to je strašno - praviti podele na kostima žrtava je apsolutno neoprostivo", poručio je Rajner.

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

virus

18.04.2016 07:26

Opet srbi krivi

ODGOVORITE
Name

Novica

18.04.2016 10:58

Njima su to proslave.

Name

Rajneru

18.04.2016 08:19

Strasno je bilo ono sto je Hrvatska radila 1941-45. i 1991-95.

ODGOVORITE
Name

vojo

18.04.2016 08:44

Čovek ostareo pa lupeta budalaštine

ODGOVORITE
Name

КРСТАН

18.04.2016 09:52

НЕ ДИРАЈТЕ МРТВЕ, ОНИ ВАМ НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ!

ODGOVORITE
Name

dd

18.04.2016 10:47

Rajneru, kakva crna proslava, Hitler se zgrazavao šta su neljudi tamo radili. Vreća očiju kao dokaz lojalnosti fašizmu.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

18.04.2016 15:08

То је мало позната историјска истина коју су југославенски комунисти мајсторски крили од СРБског народа и међународне јавности. Поглавник НДХ Др. Анте Павелић је крајем 1941. године, а затим такође током 1942. године као лични поклон њему од стране хрвстских усташа показао је италијанском посланику у Загребу кошару пуну извађених СРБски очију. Хрвати су такође од извађени СРБски очију правили себи огрлице са којима су они јавно шетали по италијанским градовима у приморју на запрепашћење Италијана који су оставили о томе своје писане историјске записе. Познати СРБски пјесник Петар Муња је ове невиђене и непознате до тада у историји ратова хрватске злочине опјевао такође у двије своје пјесме: "СЛЕПАЦ" и "ХРВАТСКА ОГРЛИЦА" у којој са болом У души као очевидац пише:"Огрлицу такву нико имо није, Са очима живим, србским око врата, За њу прошлост знала, никад није прије, Док се не појави о врату ХРВАТА!"

Name

Петар Муњас

18.04.2016 19:03

Ту где река Уна додирује Саву, ту хрвати са поносом одсецају главу, Жива срца воде без стида и срама, крвава је Уна - крвава је Сава! Ту где СРБе православне непрестално Кољу, лежи Јасеновац на крвавом пољу. Ту где месом србским, хране жртве своје, ту је логор смрти, јадне браће моје! Ту где врелим ножем ваде СРБдке очи, СВУД су брда хумки куд год нога крочи. СВУД усташки ражњу, где се СРБи пеку, СВУД мирис смрти, док две реке теку! А ти "ВЕЛЕЧАСНИ" што ДЈЕЦУ палите, што У цркви лажно Богу се МОЛИТЕ, Ви блсгосиљате, усташке кољаче, И на миси лажно Бога призивате... УБИЈАТЕ нејач усташки ЏЕЛАТИ, Родић се неко, ко ће да вам врати, Родић се нови СРБи племенити, Који ће ван знати правду поделити... Очајнички вапај јадне србске жене, оставиће вјечно свијету успомене, На крвнике каме, што одојчади сјеку, На грудима мајке док две реке теку! Петар Муњас

ODGOVORITE