ПДП жели Глигорића, СДС Обрена Петровића

Највишим органима ПДП-а већ је достављено мишљење Градског одбора Добој да канидат Савеза за промјене треба да буде Тихомир Глигорић, али СДС тражи подршку актуелном градоначелнику Обрену Петровићу.

Република Српска 18.04.2016 | 07:00
ПДП жели Глигорића, СДС Обрена Петровића

Синиша Ђорђевић, предсједник Градског одбора ПДП-а Добој, сматра да је Тихомир Глигорић најбољи избор за градоначелника, јер би у том случају његова сарадња са српским чланом Предсједништва БиХ Младеном Иванићем могла да буде од вишеструке користи за град.

"Сарадња би се огледала у могућим страним инвестицијама у Добоју и приступу средствима ИПА фондова. Нажалост, та сарадања тренутно не функционише због незаинтересованости актуелног градоначленика (Обрена Петровића, СДС)", изјавио је Ђорђевић за портал Глас-регије.

Ђорђевић тврди да Глигорић има све што је потребно за кандидатуру – завидно политичко искуство, велико знање и јасну визију развоја и напретка града.

"О његовој принципијелности и поштењу не морамо ни говорити, јер смо сви свједоци борбе коју води против земљишне мафије, као и борбе у монтираним судским процесима које против њега воде режимске структуре", истиче Ђорђевић.

Ђорђевић: Глигорић најбољи кандидат

Највишим органима странке већ је достављено мишљење Градског одбора ПДП Добој да канидат Савеза за промјене треба да буде Тихомир Глигорић, али СДС тражи подршку актуелном градоначелнику Обрену Петровићу.

"Преговори унутар СзП још трају и видјећемо какав ће бити њихов исход. У сваком случају, ми смо сигурни да би Тихомир Глигорић био добар избор", категоричан је Ђорђевић.

Глигорић на обиљежавању годишњице поплава у Добоју

Он напомиње да у томе има и подршку врха странке и да је и сам предсједник Бореновић неколико пута истакао да је Добој врло битан град за ПДП. Ђорђевић је подсјетио да је Бореновић прије три мјесеца подијелио чланске карте за око 300 нових чланова странке и да интерес за чланство у ПДП у Добоју и даље расте.

"Према нашим анализама и подацима које имамо, уколико би се сутра одржавали избори сигурно бисмо освојили два одборничка мандата, а уколико наставимо овако квалитетно радити мислим да ћемо до избора остварити свој циљ, а то су четири одборника. Уколико остваримо жељени резултат бићемо врло значајан фактор у Скупштини града и моћи ћемо остварити своје замисли које смо представили у документу 'Програм опоравка и развоја града Добоја'", рекао је Ђорђевић најављујући да ће ПДП наступити самостално када је у питању листа кандидата за одборнике.

Иванић и Петровић на састанку у Добоју

ПДП у садашњем сазиву Скупштине града Добој нема својих одборника, а рад Градског одбора био је скоро непримјетан све до половине прошле године, када се ПДП-у придружила Српска алтернатива Тихомира Глигорића, која је најјачи одбор имала управо у Добоју.

Добојски ПДП има лоше мишљење о актуелној локалној власти и градоначелнику Обрену Петровићу, па су шансе да га подрже минималне.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, који је и почасни предсједник ПДП-а, још је почетком фебруара на састанку са Обреном Петровићем, градоначелником Добоја и предсједником Градског одбора СДС-а тражио од њега да одустане од кандидатуре и препусти је Тихомиру Глигорићу.

Извор: Истинито