PDP želi Gligorića, SDS Obrena Petrovića

Najvišim organima PDP-a već je dostavljeno mišljenje Gradskog odbora Doboj da kanidat Saveza za promjene treba da bude Tihomir Gligorić, ali SDS traži podršku aktuelnom gradonačelniku Obrenu Petroviću.

Republika Srpska 18.04.2016 | 07:00
PDP želi Gligorića, SDS Obrena Petrovića

Siniša Đorđević, predsjednik Gradskog odbora PDP-a Doboj, smatra da je Tihomir Gligorić najbolji izbor za gradonačelnika, jer bi u tom slučaju njegova saradnja sa srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem mogla da bude od višestruke koristi za grad.

"Saradnja bi se ogledala u mogućim stranim investicijama u Doboju i pristupu sredstvima IPA fondova. Nažalost, ta saradanja trenutno ne funkcioniše zbog nezainteresovanosti aktuelnog gradonačlenika (Obrena Petrovića, SDS)", izjavio je Đorđević za portal Glas-regije.

Đorđević tvrdi da Gligorić ima sve što je potrebno za kandidaturu – zavidno političko iskustvo, veliko znanje i jasnu viziju razvoja i napretka grada.

"O njegovoj principijelnosti i poštenju ne moramo ni govoriti, jer smo svi svjedoci borbe koju vodi protiv zemljišne mafije, kao i borbe u montiranim sudskim procesima koje protiv njega vode režimske strukture", ističe Đorđević.

Đorđević: Gligorić najbolji kandidat

Najvišim organima stranke već je dostavljeno mišljenje Gradskog odbora PDP Doboj da kanidat Saveza za promjene treba da bude Tihomir Gligorić, ali SDS traži podršku aktuelnom gradonačelniku Obrenu Petroviću.

"Pregovori unutar SzP još traju i vidjećemo kakav će biti njihov ishod. U svakom slučaju, mi smo sigurni da bi Tihomir Gligorić bio dobar izbor", kategoričan je Đorđević.

Gligorić na obilježavanju godišnjice poplava u Doboju

On napominje da u tome ima i podršku vrha stranke i da je i sam predsjednik Borenović nekoliko puta istakao da je Doboj vrlo bitan grad za PDP. Đorđević je podsjetio da je Borenović prije tri mjeseca podijelio članske karte za oko 300 novih članova stranke i da interes za članstvo u PDP u Doboju i dalje raste.

"Prema našim analizama i podacima koje imamo, ukoliko bi se sutra održavali izbori sigurno bismo osvojili dva odbornička mandata, a ukoliko nastavimo ovako kvalitetno raditi mislim da ćemo do izbora ostvariti svoj cilj, a to su četiri odbornika. Ukoliko ostvarimo željeni rezultat bićemo vrlo značajan faktor u Skupštini grada i moći ćemo ostvariti svoje zamisli koje smo predstavili u dokumentu 'Program oporavka i razvoja grada Doboja'", rekao je Đorđević najavljujući da će PDP nastupiti samostalno kada je u pitanju lista kandidata za odbornike.

Ivanić i Petrović na sastanku u Doboju

PDP u sadašnjem sazivu Skupštine grada Doboj nema svojih odbornika, a rad Gradskog odbora bio je skoro neprimjetan sve do polovine prošle godine, kada se PDP-u pridružila Srpska alternativa Tihomira Gligorića, koja je najjači odbor imala upravo u Doboju.

Dobojski PDP ima loše mišljenje o aktuelnoj lokalnoj vlasti i gradonačelniku Obrenu Petroviću, pa su šanse da ga podrže minimalne.

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je i počasni predsjednik PDP-a, još je početkom februara na sastanku sa Obrenom Petrovićem, gradonačelnikom Doboja i predsjednikom Gradskog odbora SDS-a tražio od njega da odustane od kandidature i prepusti je Tihomiru Gligoriću.

Izvor: Istinito