Они су умрли, а то можда нисте ни знали!

Њихове реплике одавно знате напамет, гледате их у бројним репризама... и понекад звучи нестварно да су нас они напустили

Србија 17.04.2016 | 18:11
Они су умрли, а то можда нисте ни знали!

Уз њихове ликове сте се смејали и туговали, они су одавно постали део ваших живота, гледате их сваки дан, и вероватно ће се многи изненадити када чују да су ови домаћи глумци преминули…

Чак и ако знате да ови сјајни глумци и глумице више нису са нама, ово је одлична прилика да вас подсетимо на њихове најбоље улоге.

Прва и, нажалост, последња улога Душана Пекића је био незаборавни Пинки из филма “Ране”. Душану су предвиђали блиставу каријеру, али он је преминуо 2000. у 20. години током одслужења војног рока у Краљеву. Узрок смрти никада није саопштен.

Злату Петковић ће сви памтити као легендарну “Марију” из “Отписаних”, али и по лепоти. Злата је преминула 2012. у 59. години од последица можданог удара.

Душан Голумбовски је умро почетком јануара 2016, у 75. години, али ће његов Озрен Солдатовић из “Срећних људи” наставити да живи кроз бројне репризе…

Ђурђија Цветић, која је преминула у августу 2015, прославила се низом запажених улога у позоришту и серијама као што су “Јагоде у грлу”, “Сиви дом” и “Заборављени”.

Када се помене Рајко Продановић, прва асоцијација је Коске из “Сивог дома”… Продановић, који је умро крајем 2013. у 58. години, играо је и у филмовима “Шмекер” и “Савамала” као и у серији “Вратиће се роде”.

Један од најбољих југословенских глумаца Беким Фехмиу, најавио је феноменалну каријеру незаборавном улогом у филму “Скупљачи перја”, потом је сарађивао са бројним светским звездама… Многи га памте и из остварења “Специјално васпитање”. Фехмиу је преминуо 2010, у 75. години, а према незваничним информацијама, извршио је самоубоство.

Јосиф Татић, чувени Јатаганац из “Бољег живота”, умро је у фебруару 2013, у 67. години… Имао је на десетине запажених улога у филмовима и серијама, а његов карактеристичан стил глуме су многи пробали да копирају.

Данило Лазовић, који је у 55. години преминуо 2006, прославио се као Шћепан Шћекић из “Срећних људи”, али памте се његове улоге у “Бољем животу”, “Породичном благу”, филмовима “Последњи круг у Монци”, “Три карте за Холивуд”…

Василија Васу Пантелића ће гледаоци памтити као Крсту Мишића из “Отписаних”. Пантелић је преминуо 2008. у Београду, у 87. години.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар