Моника Левински: "Брука не пролази"

Моника Левински, жена која је постала светски позната због сексуалне афере са некадашњим америчким председником Билом Клинтоном, дала је интервју за британски "Гардијан" скоро 20 година након скандала због којег је Клинтон опозван са председничке функције.

Свијет 17.04.2016 | 12:44
Моника Левински: "Брука не пролази"

"Потпуно сам свесна тога како ме људи гледају. У мом случају, време не лечи баш све. Увек ћу у очима јавности остати упамћена као љубавница Била Клинтона", каже Левински, која се преселила у Лондон где је магистрирала психологију.

Иако је имала јако позитивна искуства у Лондону, издвојила је једну непријатну ситуацију која се десила 2005. године, и коју ни дан-данас не може да заборави.

"Седела сам у бару у центру града, свега три дана пошто сам се доселила. Почела сам да причам са једном женом која је деловала изузетно пријатно. Разговор је трајао скоро сат времена, да би ми онда она изненада рекла да познаје неке моћне људе, да нисам смела да долазим у Енглеску јер сам непожељна. Такве ствари, колико год глупо деловале, увек вам право у лице саспу вашу прошлост и на површину избаце ствари за које сте мислили да су потиснуте и заборављене", каже Левински.

Бивша стажисткиња у Белој кући рекла је да је након тога отишла у стан и плакала.

"То је био исти онај осећај када ме је Линда издала. Осећала сам се немоћно", каже Моника за "Гардијан".

Линда о којој говори је Линда Трип, њена бивша колегиница с којом је радила две године и којој се једино поверила о афери с Билом. Наиме, Линда је тајно снимала све разговоре с Моником и њену тајну саопштила агентима ФБИ. Позвала ју је на ручак и увела је у замку, јер су јој с леђа пришли агенти који су је одвели у хотелски собу пуну тужилаца.

Рекли су јој да истражују председника САД, који је наводно сексуално узнемиравао стажисткињу из Арканзаса Паулу Џонс. Рекли су јој да мора да сарађује, и у супротном јој запретили затворском казном од 27 година.Како каже, оно што ју је највише погодило је било јавно понижење које је доживела у скандалу који је трајно утицао на њен живот.

"Називали су ме глупачом и курвом. Бити у средишту тог медијског вртлога било је заиста застрашујуће. Доста тога имало је и везе са тим што сам жена. Наравно, шеф ме је искористио, али ћу увек остати при томе да се радило о вези на коју смо обоје пристали.

Злостављање је кренуло касније, када сам постала жртвени јарац да бих заштитила његову позицију. Клинтонова администрација, остали политичари и медији су ме жигосали, а тај је жиг остао јер је био прожет моћи", сматра Левински и тврди да је после скандала одбила понуде које би јој донеле више од 10 милиона долара.

Моника Левински је једна од најосрамоћенијих личности 20. века, пише британски "Гардијан". Данас је окренула нови лист, и труди се да настави са својим животом. Постала је борац за људска права и помаже бројним организацијама за заштиту свих који трпе вербално и психичко насиље.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цццц

17.04.2016 11:33

Ти си светица , ти си типицан пример данасњих моралних вредности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

17.04.2016 12:44

На западу је постала срамота забавити се на нормалан начин док им државама владају педери и лезбејке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знамо

17.04.2016 22:34

Не знамо како је све било. Тузно је да су људи спремни на лојалност једном непознатом старцу и да одбацују ту јадницу на такав нацин. Да заврсимо коментаре с тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момчина

20.09.2017 12:34

Јадница тражила посао код највећих ратних злочинаца на земаљској кугли.

ОДГОВОРИТЕ