29. БГ маратон: Кенијци доминирали улицама Београда!

Кенијски атлетичар први прошао кроз циљ 29. Београдског маратона. Међу првом тројицом и један Европлљанин - Мађар Тамаш Нађ. Кенијска атлетичарка Стела Барсосио победила је у конкуренцији дама.

Остали спортови 17.04.2016 | 08:20
29. БГ маратон: Кенијци доминирали улицама Београда!

Кенијски атлетичар Абел Кибет Роп победио је на 29. Београдском маратону. Абел Кибет Роп је трку завршио за два сата и 24 минута.

"Срећан сам због победе, ово је био мој други маратон и прва победа у каријери. Временски услови су били јако тешки, али ми је веома важно што сам победио. На 15. километру сам осетио умор, али сам успео да се освежим", рекао је Кирпуто Абел Роп.

Друго место заузео је његов сународник Кипруто Мозес Кибире са 2:28,50 сата. Трећи кроз циљ био је Мађар Тамаш Нађ резултатом 2:36,20 сата.

Кенијска атлетичарка Стела Барсосио победила је у конкуренцији дама. Она је до првог места стигла резултатом два сата, 43 минута и 41 секунд.

"Први пут учествујем на Београдском маратону и пресрећна сам што сам победила. Било је напорно због врућине, али дала сам све од себе и на крају сам успела. Атмосфера током трке је била одлична, организација је била на врхунском нивоу и доћи ћу и следеће године", рекла је Барсосио новинарима после трке.

Друго место заузела је њена сународница Хелен Кимутаи са 2:49,03 сата, док је трећа кроз циљ прошла је Американка Тања Ивандић резултатом 3:17,22 сата.

Најбољепласирана маратонка из Србије је Нора Тркуља, која је заузела четврто место резултатом 3:18,33 сата.

И ВОЈСКА СРБИЈЕ НА МАРАТОНУ

Припадници Министарства одбране и Војске Србије учествовали су и на овогодишњем 29. Београдском маратону, а међу њима и министар одбране Зоран Ђорђевић.

Међу више од 5000 такмичара из 58 земаља било је 176 припадника система одбране, саопштило је ресорно министарство.

У полумаратонској трци, стази дугој 21 километар, учествовали су и министар одбране Зоран Ђорђевић, генерал-мајор Горан Радовановић и пуковници Миливоје Пајовић и Драган Котарлић.

Министар одбране је изјавио да је учествовање на Маратону управо потврда "да све што хоћемо – можемо".

"Када ми у Србији стварно нешто желимо ми то и можемо. Данашња слика из Београда треба да обиђе свет и пошаље лепу поруку о нама", рекао је Ђорђевић.

У маратону је наступило 11 припадника система одбране. Највећи успех остварен је у полумаратонској трци где су у женској конкуренцији друго и треће место заузеле поручник Невена Јовановић и професионални војник Наташа Ћулафић, а у маратонској трци од 42 километра најуспешнији је био потпуковник Ненад Милосављевић, који је кроз циљ прошао као петопласирани.

Професионални војник Мариана Чегар Лукић одустала је од маратонске трке 10 километара пред циљ, а у том тренутку је била трећепласирана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Даниел

17.04.2016 04:10

Трецепласирана је Српкиња са америцким пасошем

ОДГОВОРИТЕ