29. BG maraton: Kenijci dominirali ulicama Beograda!

Kenijski atletičar prvi prošao kroz cilj 29. Beogradskog maratona. Među prvom trojicom i jedan Evroplljanin - Mađar Tamaš Nađ. Kenijska atletičarka Stela Barsosio pobedila je u konkurenciji dama.

Ostali sportovi 17.04.2016 | 08:20
29. BG maraton: Kenijci dominirali ulicama Beograda!

Kenijski atletičar Abel Kibet Rop pobedio je na 29. Beogradskom maratonu. Abel Kibet Rop je trku završio za dva sata i 24 minuta.

"Srećan sam zbog pobede, ovo je bio moj drugi maraton i prva pobeda u karijeri. Vremenski uslovi su bili jako teški, ali mi je veoma važno što sam pobedio. Na 15. kilometru sam osetio umor, ali sam uspeo da se osvežim", rekao je Kirputo Abel Rop.

Drugo mesto zauzeo je njegov sunarodnik Kipruto Mozes Kibire sa 2:28,50 sata. Treći kroz cilj bio je Mađar Tamaš Nađ rezultatom 2:36,20 sata.

Kenijska atletičarka Stela Barsosio pobedila je u konkurenciji dama. Ona je do prvog mesta stigla rezultatom dva sata, 43 minuta i 41 sekund.

"Prvi put učestvujem na Beogradskom maratonu i presrećna sam što sam pobedila. Bilo je naporno zbog vrućine, ali dala sam sve od sebe i na kraju sam uspela. Atmosfera tokom trke je bila odlična, organizacija je bila na vrhunskom nivou i doći ću i sledeće godine", rekla je Barsosio novinarima posle trke.

Drugo mesto zauzela je njena sunarodnica Helen Kimutai sa 2:49,03 sata, dok je treća kroz cilj prošla je Amerikanka Tanja Ivandić rezultatom 3:17,22 sata.

Najboljeplasirana maratonka iz Srbije je Nora Trkulja, koja je zauzela četvrto mesto rezultatom 3:18,33 sata.

I VOJSKA SRBIJE NA MARATONU

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali su i na ovogodišnjem 29. Beogradskom maratonu, a među njima i ministar odbrane Zoran Đorđević.

Među više od 5000 takmičara iz 58 zemalja bilo je 176 pripadnika sistema odbrane, saopštilo je resorno ministarstvo.

U polumaratonskoj trci, stazi dugoj 21 kilometar, učestvovali su i ministar odbrane Zoran Đorđević, general-major Goran Radovanović i pukovnici Milivoje Pajović i Dragan Kotarlić.

Ministar odbrane je izjavio da je učestvovanje na Maratonu upravo potvrda "da sve što hoćemo – možemo".

"Kada mi u Srbiji stvarno nešto želimo mi to i možemo. Današnja slika iz Beograda treba da obiđe svet i pošalje lepu poruku o nama", rekao je Đorđević.

U maratonu je nastupilo 11 pripadnika sistema odbrane. Najveći uspeh ostvaren je u polumaratonskoj trci gde su u ženskoj konkurenciji drugo i treće mesto zauzele poručnik Nevena Jovanović i profesionalni vojnik Nataša Ćulafić, a u maratonskoj trci od 42 kilometra najuspešniji je bio potpukovnik Nenad Milosavljević, koji je kroz cilj prošao kao petoplasirani.

Profesionalni vojnik Mariana Čegar Lukić odustala je od maratonske trke 10 kilometara pred cilj, a u tom trenutku je bila trećeplasirana.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Daniel

17.04.2016 04:10

Treceplasirana je Srpkinja sa americkim pasošem

ODGOVORITE