Мирјанић обећао помоћ Угљевичанима

Пројекат уређења корите ријеке Јање завршен је и његова реализација почеће најкасније за два мјесеца саопштено је данас након састанка министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стеве Мирјанића са руководством општине Угљевик. Мирјанић је указао на значај подмајевичког краја у производњи воћа те прецизирао на које то врсте подстицаја воћари могу рачунати.

Република Српска 16.04.2016 | 17:50
Мирјанић обећао помоћ Угљевичанима

Пројекат је вриједан 6,7 милиона КМ, а општина Угљевик заједно са ресорним министарством ради на рјешавању овог проблема дуже од годину дана.

Мирјанић је посјету Угљевику искористио да обећа још један пројекат који би рјешио проблем водоснабдјевања те одвођења отпадних вода на подручју ове локалне заједнице.

Циљ је побољшање водоснабдјевања, обезбјеђање филтера за пречишћавање и каналисање, односно пречишћавање не само по основу филтера него и по основу остале канализационе инфраструктуре.

Угљевик је веома значајан по производњи и пласману воћа нагласили су саговорници, те истакли који су видови помоћи воћарству - како са нивоа републике, тако и са нивоа општине.

"Добијају средства за набавку противградне мреже, добијају дизел гориво, добијају подстицај за произведено и предато воће домаћим компанијама", каже Мирјанић.

"Ми смо финансирали све те саднице дужи временски период и сада имамо правилник и ми ћемо опет колико то буџет буде дозвољавао стимулисати наше људе који се баве неком од ових грана", додаје предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић.

Преко 1000 тона шљиве са подручја општине Угљевик годишње буде извезено на тржиште Европске уније и Русије.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

УГ

16.04.2016 16:13

Ставите филтере прво на електрану да не загађују висе околину иако сте паре од Јапана одавно покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

16.04.2016 19:43

Друзе, ако не ставе филтере до 2020, Рите се затвара, провјерена информација, то је ЕУ наредила.

Name

Неса

16.04.2016 16:56

Гдје су ти пара стари, - куци под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марјан

17.04.2016 10:13

Стара дртина само лазе.

ОДГОВОРИТЕ