Mirjanić obećao pomoć Ugljevičanima

Projekat uređenja korite rijeke Janje završen je i njegova realizacija počeće najkasnije za dva mjeseca saopšteno je danas nakon sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Steve Mirjanića sa rukovodstvom opštine Ugljevik. Mirjanić je ukazao na značaj podmajevičkog kraja u proizvodnji voća te precizirao na koje to vrste podsticaja voćari mogu računati.

Republika Srpska 16.04.2016 | 17:50
Mirjanić obećao pomoć Ugljevičanima

Projekat je vrijedan 6,7 miliona KM, a opština Ugljevik zajedno sa resornim ministarstvom radi na rješavanju ovog problema duže od godinu dana.

Mirjanić je posjetu Ugljeviku iskoristio da obeća još jedan projekat koji bi rješio problem vodosnabdjevanja te odvođenja otpadnih voda na području ove lokalne zajednice.

Cilj je poboljšanje vodosnabdjevanja, obezbjeđanje filtera za prečišćavanje i kanalisanje, odnosno prečišćavanje ne samo po osnovu filtera nego i po osnovu ostale kanalizacione infrastrukture.

Ugljevik je veoma značajan po proizvodnji i plasmanu voća naglasili su sagovornici, te istakli koji su vidovi pomoći voćarstvu - kako sa nivoa republike, tako i sa nivoa opštine.

"Dobijaju sredstva za nabavku protivgradne mreže, dobijaju dizel gorivo, dobijaju podsticaj za proizvedeno i predato voće domaćim kompanijama", kaže Mirjanić.

"Mi smo finansirali sve te sadnice duži vremenski period i sada imamo pravilnik i mi ćemo opet koliko to budžet bude dozvoljavao stimulisati naše ljude koji se bave nekom od ovih grana", dodaje predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.

Preko 1000 tona šljive sa područja opštine Ugljevik godišnje bude izvezeno na tržište Evropske unije i Rusije.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

UG

16.04.2016 16:13

Stavite filtere prvo na elektranu da ne zagađuju vise okolinu iako ste pare od Japana odavno pokrali.

ODGOVORITE
Name

hehehe

16.04.2016 19:43

Druze, ako ne stave filtere do 2020, Rite se zatvara, provjerena informacija, to je EU naredila.

Name

Nesa

16.04.2016 16:56

Gdje su ti para stari, - kuci pod hitno.

ODGOVORITE
Name

Marjan

17.04.2016 10:13

Stara drtina samo laze.

ODGOVORITE