Де Коло: Нећемо потцијенити Звезду!

Најбољи стрелац и МВП досадашњег тока Евролиге сматра да највећа опасност екипи ЦСКА прети од Цирбеса и Милера.

Кошарка 12.04.2016 | 17:40
Де Коло: Нећемо потцијенити Звезду!

Нандо Де Коло у тандему са Милошем Теодосићем је ове сезоне "напунио" сваког противника у Евролиги. Њима двојици припадају највеће заслуге што је ЦСКА са постигнута 92 поена по утакмици далеко испред Реал Мадрида, као другог нападачког тима елитног такмичења.

ЦСКА је са скором 10-4 освојио прво место у објективно јачој од две групе Топ 16 фазе, али Де Коло је у интервјуу за лист "Известија" изјавио да "међурезултати нису важни" и да ће тек у мају и јуну моћи да се каже да ли је ова сезона била успешна, односно успешнија од претходне.

"Драго нам је да смо у групи надмашили седам веома јаких тимова, али то је већ ствар прошлости. Окренути смо мечевима против Црвене звезде, којима приступамо као да су финала. Наш стручни штаб никада неће дозволити да потценимо противника", рекао је Де Коло.

"Звезда ове сезоне игра агресивно и храбро, тако да је пред нама тешка четвртфинална серија. Нарочито велики изазов чека нас на гостујућем паркету".

Француски репрезентативац сматра да од унутрашње линије црвено-белих прети највећа опасност.

"Морамо добро да размислимо како ћемо се бранити од акција у којима учествују Маик Цирбес и Квинси Милер. То су играчи који су направили проблеме и великанима европске кошарке, попут Фенербахчеа и Панатинаикоса".

Де Коло је МВП досадашњег тока Евролиге, са просеком од готово 25 индексних поена.

"За мене је хиљаду пута важније да ЦСКА постане шампион Европе, него да ја будем МВП. Ја сам тимски играч и статистика ми никад није била приоритет. Драго ми је да тренер верује у мене и да због тога узимам доста шутева, али то радим искључиво у интересу тима", завршио је некадашњи, а можда и будући НБА бек.

"Тренутно сам концентрисан на тренинге и утакмице. У ЦСКА је све на високом нивоу, не постоји ниједна ствар којом нисам задовољан. Уговор ми истиче на крају сезоне и нема потребе да сада причамо шта ће бити после".

Утакмице ЦСКА - Звезда на програму су у уторак и четвртак, са почетком у 19.00.

Коментари / 0

Оставите коментар