De Kolo: Nećemo potcijeniti Zvezdu!

Najbolji strelac i MVP dosadašnjeg toka Evrolige smatra da najveća opasnost ekipi CSKA preti od Cirbesa i Milera.

Košarka 12.04.2016 | 17:40
De Kolo: Nećemo potcijeniti Zvezdu!

Nando De Kolo u tandemu sa Milošem Teodosićem je ove sezone "napunio" svakog protivnika u Evroligi. Njima dvojici pripadaju najveće zasluge što je CSKA sa postignuta 92 poena po utakmici daleko ispred Real Madrida, kao drugog napadačkog tima elitnog takmičenja.

CSKA je sa skorom 10-4 osvojio prvo mesto u objektivno jačoj od dve grupe Top 16 faze, ali De Kolo je u intervjuu za list "Izvestija" izjavio da "međurezultati nisu važni" i da će tek u maju i junu moći da se kaže da li je ova sezona bila uspešna, odnosno uspešnija od prethodne.

"Drago nam je da smo u grupi nadmašili sedam veoma jakih timova, ali to je već stvar prošlosti. Okrenuti smo mečevima protiv Crvene zvezde, kojima pristupamo kao da su finala. Naš stručni štab nikada neće dozvoliti da potcenimo protivnika", rekao je De Kolo.

"Zvezda ove sezone igra agresivno i hrabro, tako da je pred nama teška četvrtfinalna serija. Naročito veliki izazov čeka nas na gostujućem parketu".

Francuski reprezentativac smatra da od unutrašnje linije crveno-belih preti najveća opasnost.

"Moramo dobro da razmislimo kako ćemo se braniti od akcija u kojima učestvuju Maik Cirbes i Kvinsi Miler. To su igrači koji su napravili probleme i velikanima evropske košarke, poput Fenerbahčea i Panatinaikosa".

De Kolo je MVP dosadašnjeg toka Evrolige, sa prosekom od gotovo 25 indeksnih poena.

"Za mene je hiljadu puta važnije da CSKA postane šampion Evrope, nego da ja budem MVP. Ja sam timski igrač i statistika mi nikad nije bila prioritet. Drago mi je da trener veruje u mene i da zbog toga uzimam dosta šuteva, ali to radim isključivo u interesu tima", završio je nekadašnji, a možda i budući NBA bek.

"Trenutno sam koncentrisan na treninge i utakmice. U CSKA je sve na visokom nivou, ne postoji nijedna stvar kojom nisam zadovoljan. Ugovor mi ističe na kraju sezone i nema potrebe da sada pričamo šta će biti posle".

Utakmice CSKA - Zvezda na programu su u utorak i četvrtak, sa početkom u 19.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar