Папа води са собом десет избјеглица?

Папа Фрања је понудио да поведе 10 избјеглица са собом у Италију, објавила је грчка државна телевизија ЕРТ не наводећи извор.

 

Свијет 16.04.2016 | 12:00
Папа води са собом десет избјеглица?

Ријеч је о осам Сиријаца и два Авганистанца, тврди ЕРТ и додаје да ово посљедње има велику симболику у тренутку кад је Европа престала да аутоматски сматра Авганистанце избјеглицама и не уврштава их у народе чије се молбе за азил одобравају.

На питање АП о томе, портпарол Ватикана Федерико Ломбарди је рекао да "нема шта да каже у овом тренутку".

Упитан да ли ће касније имати информацију, Ломбарди је рекао: "Сваки тренутак има свој значај".

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је данас да посјета папе Фрање острву Лезбос, гдје се налази више хиљада избеглица, представља историјски догађај и важна прилика да се истакне потреба проналажења легалне избегличке руте ка Европи.

Папа Фрања јутрос је стигао на аеродром у Митилени где су га дочекали грчки премијер Алексис Ципрас, васељенски патријарх Вартоломеј Први и архиепископ атински Јеронимос.

Ципрас је том приликом рекао да је поносан на грађане Грчке који су прихватили избјглице и друге мигранте у тренутку када се и сами суочавају са тешким мерама штедње које су земљи наметнули међународни кредитори, преноси АП.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

16.04.2016 11:18

Која пропаганда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

16.04.2016 18:57

Намештена игра са избјеглицама је брзо разоткривена и сада су масони на челу са Сорошом у помоћ позвали своје "црквене" поглаваре да "помогну" Бога ради црном ђаволу у довођењу и ЗАЦАРЕЊУ АНТИХРИСТА и уништењу хришћанства кроз изламизацију Европе. Издаја НЕПРОЛАЗНИ божански вредности и људски драгоцјесости спроводи се данас од стране црквени "пастира" како је Христос видовито и предказао!