Papa vodi sa sobom deset izbjeglica?

Papa Franja je ponudio da povede 10 izbjeglica sa sobom u Italiju, objavila je grčka državna televizija ERT ne navodeći izvor.

 

Svijet 16.04.2016 | 12:00
Papa vodi sa sobom deset izbjeglica?

Riječ je o osam Sirijaca i dva Avganistanca, tvrdi ERT i dodaje da ovo posljednje ima veliku simboliku u trenutku kad je Evropa prestala da automatski smatra Avganistance izbjeglicama i ne uvrštava ih u narode čije se molbe za azil odobravaju.

Na pitanje AP o tome, portparol Vatikana Federiko Lombardi je rekao da "nema šta da kaže u ovom trenutku".

Upitan da li će kasnije imati informaciju, Lombardi je rekao: "Svaki trenutak ima svoj značaj".

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da posjeta pape Franje ostrvu Lezbos, gdje se nalazi više hiljada izbeglica, predstavlja istorijski događaj i važna prilika da se istakne potreba pronalaženja legalne izbegličke rute ka Evropi.

Papa Franja jutros je stigao na aerodrom u Mitileni gde su ga dočekali grčki premijer Aleksis Cipras, vaseljenski patrijarh Vartolomej Prvi i arhiepiskop atinski Jeronimos.

Cipras je tom prilikom rekao da je ponosan na građane Grčke koji su prihvatili izbjglice i druge migrante u trenutku kada se i sami suočavaju sa teškim merama štednje koje su zemlji nametnuli međunarodni kreditori, prenosi AP.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm

16.04.2016 11:18

Koja propaganda.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

16.04.2016 18:57

Намештена игра са избјеглицама је брзо разоткривена и сада су масони на челу са Сорошом у помоћ позвали своје "црквене" поглаваре да "помогну" Бога ради црном ђаволу у довођењу и ЗАЦАРЕЊУ АНТИХРИСТА и уништењу хришћанства кроз изламизацију Европе. Издаја НЕПРОЛАЗНИ божански вредности и људски драгоцјесости спроводи се данас од стране црквени "пастира" како је Христос видовито и предказао!