Инцидент на промоцији Крајишникове књиге

Активисти Иницијативе младих за људска права прекинули су вечерашњу трибину у београдском Дому омладине на којој је представљена књига Момчила Крајишника, осудјеног пред Хашким трибуналом због ратних злочина у БиХ.

Србија 15.04.2016 | 22:21
Инцидент на промоцији Крајишникове књиге

Како је саопштила та невладина организација, до инцидента је дошло када су чланови Самосталног ДСС-а физички напали активисткиње покрета "Моја иницијатива".

Из покрета су рекли да су активисткиње мирно присуствовале трибини до момента када је почео да говори Крајишник, а онда су дувале у пиштаљке. "

Део чланова Самосталног ДСС-а физички је напао девојке, а део је покушао да их одбрани, уверавајући их да напусте скуп јер не могу да им гарантују безбедност", пише у саопштењу које преноси београдска агенција Бета.

 

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

поредјење

15.04.2016 20:39

Цињница је да је Крајисник одлезао своју казну за ратни злоцин и сада је као слободан цовјек написо книгу о ономе ради цега је казњен Али замислимо да сутра неки плацкас који је одлезао затвор и слободан је цовјек сутра написе казну о пљцкању

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

15.04.2016 20:48

Све у своје вријеме , а књига у невријеме ; народ не саставља крај са крајем !

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

15.04.2016 21:00

Људи треба бити реалан. Момчило Крајишник је осуђени ратни злочинац, што нико неможе да оспори. Замислите сада флоскулу да такав један "ратни злочинац" пише књигу под називом "Како се рађала РС". На шта то личи у међународним јавним круговима. Република Српска од оваквих писаца и књига у међународним круговима трпи само штету. Последице те штете биће несагледиве. Имали иједан поштен и частан Србин да му се неможе ништа приговорити да напише такву књигу "Како се рађала РС". То другачије изгледа кад је напише правоснажно осуђени ратни злочинац а другачије кад је напише поштен и честит човјек-Србин који је у рату доказано чинио добра дјела. Шта се овом народу ради, то је невиђена пропаст. Дотакли смо дно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

15.04.2016 22:15

Чуо сам да је пресудјиван за криминал и у бившој Југославији. Јел то тачно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста га је

16.04.2016 12:17

Ко му све то дозвољава, треба му забрану увести на јавне иступе и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулација

16.04.2016 16:39

...младе активисткиње... невладина организација... моја иницијатива...људска права... а онда су поцеле да дувају...Ах та деца,јуце у пеленама, данас вец некој организацији,боре се за људска права,замисли.Бозе опрости им,не знају ста раде.

ОДГОВОРИТЕ