Incident na promociji Krajišnikove knjige

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava prekinuli su večerašnju tribinu u beogradskom Domu omladine na kojoj je predstavljena knjiga Momčila Krajišnika, osudjenog pred Haškim tribunalom zbog ratnih zločina u BiH.

Srbija 15.04.2016 | 22:21
Incident na promociji Krajišnikove knjige

Kako je saopštila ta nevladina organizacija, do incidenta je došlo kada su članovi Samostalnog DSS-a fizički napali aktivistkinje pokreta "Moja inicijativa".

Iz pokreta su rekli da su aktivistkinje mirno prisustvovale tribini do momenta kada je počeo da govori Krajišnik, a onda su duvale u pištaljke. "

Deo članova Samostalnog DSS-a fizički je napao devojke, a deo je pokušao da ih odbrani, uveravajući ih da napuste skup jer ne mogu da im garantuju bezbednost", piše u saopštenju koje prenosi beogradska agencija Beta.

 

 

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

poredjenje

15.04.2016 20:39

Cinjnica je da je Krajisnik odlezao svoju kaznu za ratni zlocin i sada je kao slobodan covjek napiso knigu o onome radi cega je kaznjen Ali zamislimo da sutra neki plackas koji je odlezao zatvor i slobodan je covjek sutra napise kaznu o pljckanju

ODGOVORITE
Name

hm

15.04.2016 20:48

Sve u svoje vrijeme , a knjiga u nevrijeme ; narod ne sastavlja kraj sa krajem !

ODGOVORITE
Name

realnost

15.04.2016 21:00

Ljudi treba biti realan. Momčilo Krajišnik je osuđeni ratni zločinac, što niko nemože da ospori. Zamislite sada floskulu da takav jedan "ratni zločinac" piše knjigu pod nazivom "Kako se rađala RS". Na šta to liči u međunarodnim javnim krugovima. Republika Srpska od ovakvih pisaca i knjiga u međunarodnim krugovima trpi samo štetu. Posledice te štete biće nesagledive. Imali ijedan pošten i častan Srbin da mu se nemože ništa prigovoriti da napiše takvu knjigu "Kako se rađala RS". To drugačije izgleda kad je napiše pravosnažno osuđeni ratni zločinac a drugačije kad je napiše pošten i čestit čovjek-Srbin koji je u ratu dokazano činio dobra djela. Šta se ovom narodu radi, to je neviđena propast. Dotakli smo dno.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

15.04.2016 22:15

Čuo sam da je presudjivan za kriminal i u bivšoj Jugoslaviji. Jel to tačno?

ODGOVORITE
Name

Dosta ga je

16.04.2016 12:17

Ko mu sve to dozvoljava, treba mu zabranu uvesti na javne istupe i tačka.

ODGOVORITE
Name

Manipulacija

16.04.2016 16:39

...mlade aktivistkinje... nevladina organizacija... moja inicijativa...ljudska prava... a onda su pocele da duvaju...Ah ta deca,juce u pelenama, danas vec nekoj organizaciji,bore se za ljudska prava,zamisli.Boze oprosti im,ne znaju sta rade.

ODGOVORITE